Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ραντεβού στις 10 του Δεκέμβρη

Οι κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών συνέβαλαν ώστε να βρεθούν τα οξυμένα προβλήματα της αγροτιάς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινωνίας

Δίνοντας αγωνιστικό ραντεβού για τις 10 του Δεκέμβρη, μέρα που πανελλαδικά η αγροτιά κατεβαίνει σε συντονισμένο αγώνα για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής, κυβέρνησης και ΕΕ, ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση των κινητοποιήσεών τους οι αγρότες του νομού Θεσσαλονίκης.

Την απόφαση για ανανέωση των κινητοποιήσεων για τις 10 του Δεκέμβρη έλαβε χτες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, αφού διαπιστώνει ότι η κλιμάκωση του αγώνα αποτελεί επιτακτική ανάγκη, καθώς κανένα από τα αιτήματα που ανάγκασαν τους αγρότες του νομού να βγουν στους δρόμους δε λύθηκε. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών της Μακεδονίας που κράτησαν μερικές μέρες, σημειώνεται, συνέβαλαν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, ώστε να βρεθούν τα οξυμένα προβλήματα της αγροτιάς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινωνίας. Μία αγωνιστική πορεία που θα συνεχιστεί με την ενδυνάμωση των κινητοποιήσεων την επόμενη βδομάδα.

Υπογραμμίζεται ακόμη ότι παρά τη δέσμευση του υφυπουργού Β. Αργύρη στους αγρότες της Θεσσαλονίκης ότι από την περασμένη Δευτέρα θα άνοιγαν τα εκκοκκιστήρια, κάτι τέτοιο μέχρι χτες δε συνέβη, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται το βαμβάκι στις πλατφόρμες και στις πρόχειρες αποθήκες. Οπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι αγροτοσυνδικαλιστές, το γεγονός ότι ένας υφυπουργός αποδεικνύεται τόσο αναξιόπιστος στο συγκεκριμένο θέμα, δηλώνει ότι κανείς δεν μπορεί να λαμβάνει στα σοβαρά τις υπόλοιπες υποσχέσεις των κυβερνητικών στελεχών σχετικά με την ακολουθούμενη αγροτική πολιτική και τις εκτιμήσεις για το βαμβάκι.

«Οσον αφορά το θέμα τιμής και εισοδήματος παραγωγών και μετά τη δυσμενή εξέλιξη της διαχειριστικής επιτροπής της ΕΕ, εκτιμούμε ότι είναι αρνητική και δεν υπάρχει καμία απολύτως διασφάλιση, αντιθέτως δημιουργεί συνθήκες πολύ άσχημες προοπτικά.

Με δεδομένο τον πανελλαδικό προβληματισμό και ξεσηκωμό των αγροτών, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων και συντονισμό για διεκδίκηση και επίλυση των δικαίων αιτημάτων των βαμβακοπαραγωγών μαζί με όλες τις συνδικαλιστικές και συνεταιριστικές οργανώσεις και όλους τους βαμβακοπαραγωγούς.

Καλούμε τους αγρότες να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα και να υλοποιήσουν τις παραπάνω αποφάσεις», αναφέρει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ