Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΑΣΣΑΡΗ
Εκ των υστέρων το έμαθαν... !

Associated Press

«Οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας έμαθαν για τον Πάσσαρη ύστερα από τη σύλληψή του από τη ρουμανική αστυνομία», αποκαλύπτει, μιλώντας στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC, ο επικεφαλής της αστυνομίας του Βουκουρεστίου Μιχάι Γκεόργκε, που προσθέτει ότι οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., που βρίσκονταν στη Ρουμανία, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση για τη σύλληψή του, έκαναν έρευνα για το θέμα στην περιοχή Γαλάτσι -που απέχει περίπου 300 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Ρουμανίας- και δε γνώριζαν το τι συνέβαινε εκείνη την ώρα στο Βουκουρέστι.

«Παρ' ό,τι γνωρίζαμε ότι τον Πάσσαρη καταζητούσε διεθνώς η Ιντερπόλ, ποτέ δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι αυτός ήταν ο ένοχος της αιματηρής ληστείας που έγινε την Κυριακή σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος στο Βουκουρέστι», είπε στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC ο επικεφαλής της Αστυνομίας του Βουκουρεστίου. «Ομως, βασιζόμενοι στη δική μας έρευνα από τον τόπο του συμβάντος και από τις δικές μας πληροφορίες, βρήκαμε ότι αυτός είναι ο ένοχος».

«Παρ' ό,τι δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος να σας μιλήσω για το θέμα της πιθανής έκδοσης του Πάσσαρη στην Ελλάδα, μπορώ να σας πω ότι για την ώρα δεν τίθεται θέμα έκδοσής του, αφού πρέπει να εξακριβώσουμε το φάκελό του. Μετά από αυτό, ίσως να μπορεί να εκδοθεί», δήλωσε στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC, o επικεφαλής της Αστυνομίας του Βουκουρεστίου Μιχάι Γκεόργκε.

«Για την ώρα δεν τίθεται θέμα έκδοσης του Πάσσαρη», δηλώνει στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC o αρχηγός της αστυνομίας του Βουκουρεστίου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ