Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Στη μάχη για τα συλλαλητήρια στις 30 Νοέμβρη

Με αμείωτη ένταση, συνδικάτα και συνταξιουχικές οργανώσεις συνεχίζουν τη δράση τους για την επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 30 Νοέμβρη, για την υπεράσπιση της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για την παραπέρα ιδιωτικοποίησή της.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στα Προπύλαια στις 10.30 π.μ. και στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 11 π.μ., ενώ κινητοποιήσεις την ίδια μέρα προγραμματίζονται σε όλη τη χώρα.

Κάλεσμα από την Ομοσπονδία Φαρμάκου

«Σήμερα είναι επίκαιρη όσο ποτέ η πάλη για δημόσια και δωρεάν καθολική ασφάλιση, στη βάση των σύγχρονων εργατικών και λαϊκών αναγκών. Για αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας και Περίθαλψης. Προϋπόθεση είναι η σύγκρουση με το μεγάλο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του, την ΕΕ, που εμποδίζουν αυτήν τη δυνατότητα, γιατί δεν συνάδει με την καπιταλιστική κερδοφορία, καθώς και η καταδίκη του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού που, στο όνομα της "βιωσιμότητας", έχει βάλει πλάτη σε όλες τις αντιασφαλιστικές ανατροπές, στα επαγγελματικά ταμεία, στην ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης», σημειώνει στο κάλεσμά της για τα συλλαλητήρια η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ).

Μπροστά στα συλλαλητήρια, η Ομοσπονδία καλεί σε σύσκεψη εργαζόμενους και συνταξιούχους του κλάδου και τα σωματεία τους από Αττική και Βοιωτία, το Σάββατο 23/11, στις 11 π.μ., στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας (Χαλκοκονδύλη 37, Αθήνα).

Πρωτοβουλίες Εργατικών Κέντρων και συνταξιουχικών οργανώσεων

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τις μαζικές συνδικαλιστικές συσκέψεις που οργανώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, Εργατικά Κέντρα οργανώνουν εκδηλώσεις ενημέρωσης για το Ασφαλιστικό και οργάνωσης της πάλης.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκδηλώσεις πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής.

Τη Δευτέρα 18/11, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Αιτωλοακαρνανίας οργανώνουν από κοινού ευρεία σύσκεψη για την Κοινωνική Ασφάλιση, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Την ίδια μέρα, στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας τα επιχειρησιακά σωματεία των ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού οργανώνουν για το θέμα σύσκεψη Διοικητικών Συμβουλίων και αντιπροσώπων.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται και το πρόγραμμα των περιφερειακών συσκέψεων των Διοικητικών Συμβουλίων των συνταξιουχικών οργανώσεων. Σήμερα Παρασκευή, περιφερειακές συσκέψεις γίνονται σε Γιάννενα (Εργατικό Κέντρο, 10.30 π.μ.), Τρίκαλα (Εργατικό Κέντρο, 11 π.μ.) και Ηράκλειο (Εργατικό Κέντρο, 11 π.μ.).

Εκδήλωση από Ενώσεις Αποστράτων

Εκδήλωση με θέμα τις πρόσφατες εξελίξεις στο ασφαλιστικό σύστημα διοργάνωσαν την περασμένη Τρίτη η Πανελλήνια Ενωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ) και η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών (ΚΑΠΑ).

Στην εκδήλωση που συντόνισε ο εκπρόσωπος της ΚΑΠΑ, Γιώργος Παλιούρας, χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΠΕΑΠΣ, Κώστας Γιαννάκος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη της έγκυρης ενημέρωσης των αποστράτων για τα προβλήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια, και η Σταυρούλα Μαυροματίδου, δικηγόρος εργατολόγος, νομικός σύμβουλος των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, που παρουσίασε το περιεχόμενο των τελευταίων αποφάσεων του ΣτΕ.

Παρεμβάσεις έγιναν επίσης από τον αντιναύαρχο ε.α. ΠΝ Γιώργο Ροΐδη, πρόεδρο της Ανεξάρτητης Ενωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων, και τον αντιστράτηγο ΠΣ Σάββα Θεοδωρή, μέλος του ΔΣ της ΠΕΑΠΣ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α., ο τέως υπαρχηγός του ΠΣ Νίκος Κοτσιώρης, ο υποναύαρχος ε.α. ΠΝ Γιάννης Ντουνιαδάκης, οι υποστράτηγοι ΠΣ ε.α. Κώστας Μαστοράκης και Αλέκος Χύτης, μέλη της Γραμματείας της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα και της Πρωτοβουλίας Αποστράτων, καθώς και εν αποστρατεία ανώτεροι αξιωματικοί και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρουσίαση της Ερώτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την αντιπυρική περίοδο (2024-04-18 00:00:00.0)
Μια «χακί εντεκάδα» στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ (2023-02-07 00:00:00.0)
Lockdown στην αντιλαϊκή πολιτική για να βγει ο λαός νικητής και από αυτήν τη δοκιμασία (2021-02-13 00:00:00.0)
Διεθνείς συναντήσεις στην Αθήνα (2005-05-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ