Παρασκευή 22 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ
Ξεκίνησε ο διμερής «Στρατηγικός Διάλογος»

ΜΟΣΧΑ - ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.--

Ο πρώτος γύρος «Στρατηγικού Διαλόγου» Ρωσίας - Βόρειας Κορέας πραγματοποιήθηκε προχτές στη Μόσχα, μεταξύ των αναπληρωτών ΥΠΕΞ των δύο χωρών, Βλαντιμίρ Τίτοφ και Τσο Σον Χουί. Ο «Διάλογος» είχε αποφασιστεί κατά τη συνάντηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, τον περασμένο Απρίλη στο Βλαδιβοστόκ, αναδεικνύοντας τις επιδιώξεις της Ρωσίας να αναβαθμιστεί ο ρόλος της στη «διευθέτηση» της Κορεατικής Χερσονήσου, αλλά και η οικονομική και γεωπολιτική της επιρροή στην περιοχή.

Οι δύο πλευρές σημείωσαν προχτές τη μεγάλη «δυναμική» των πολιτικών επαφών και συζήτησαν για τις προοπτικές της διμερούς συνεργασίας, «εστιάζοντας την προσοχή τους στη συνεργασία σε πρακτικούς τομείς», σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ. Επίσης αντάλλαξαν απόψεις «για την κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο και στη βορειοανατολική Ασία, καθώς και για άλλα διεθνή ζητήματα».

Νωρίτερα, ο Τσο Σον Χουί συνομίλησε για την Κορεατική Χερσόνησο και τη βορειοανατολική Ασία με τον Ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ.

«Επιφυλάξεις» απέναντι στη Νότια Κορέα

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ο Κιμ Γιονγκ Ουν ενδέχεται να απορρίψει πρόσκληση της Νότιας Κορέας να παρευρεθεί στη διάσκεψη των κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ΑSEAN) την ερχόμενη βδομάδα.

«Τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή», σημείωσε το πρακτορείο. Δεδομένου ότι «οι υποσχέσεις που δόθηκαν» σε προηγούμενες συναντήσεις στην Πανμουντζόμ και στην Πιονγιάνγκ «δεν έχουν εκπληρωθεί καθόλου, μία συνάντηση των δύο ηγετών δεν θα είχε νόημα», μετέδωσε το KCNA.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ