Παρασκευή 22 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΞΑΝΘΗΣ
Λειτουργεί «στέκι» για τη νεολαία μαζί με την αμερικάνικη πρεσβεία!

Την άμεση διακοπή της «συνεργασίας» ζητάει με Ερώτησή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ξάνθης

Από τις δραστηριότητες του Κέντρου
Από τις δραστηριότητες του Κέντρου
Να σταματήσει η συνεργασία του δήμου Ξάνθης με την αμερικάνικη πρεσβεία, όπως εκφράζεται συγκεκριμένα και στη λειτουργία του «Xanthi Techlab», ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ξάνθης, με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού του δήμου (ΝΠΔΔ).

Με ανακοίνωσή της αναδεικνύει άλλο ένα πεδίο παρέμβασης της αμερικάνικης πρεσβείας στην κατεύθυνση άμβλυνσης του αντιαμερικανισμού που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία. Αναφέρεται στις «συνεργασίες» του δήμου μέσα από διάφορες δράσεις που χρηματοδοτούνται και στηρίζονται από την πρεσβεία και ειδικότερα στο 2ο «train brain», που θα γίνει στις 24/11 από την eduact (που συνδιοργανώνει δράσεις με την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στον δήμο Αριστοτέλη) και το «Xanthi Techlab» που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού του δήμου Ξάνθης, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ξάνθης και του Μορφωτικού Τμήματος της αμερικάνικης πρεσβείας.

Μεταξύ άλλων, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ξάνθης σημειώνει πως «όπως διαβάζουμε στο site της αμερικάνικης πρεσβείας: Aπό το 2015, το American Space (Αμερικάνικος Χώρος) στην Ξάνθη ανήκει στην ομάδα των δέκα "ενισχυμένων" American Spaces στην Ευρώπη που χαρακτηρίζονται με αυτόν τον τρόπο, επειδή συμβάλλουν σημαντικά στους στρατηγικούς στόχους του τμήματος "Προγράμματα Διεθνών Πληροφοριών" (International Information Programs) του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. Tο American Space στην Ξάνθη επελέγη στην κατηγορία αυτή για τη δυνατότητά του να παρέχει υπηρεσίες στο πολυπολιτισμικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής. Από τον Απρίλη 2017, ο χώρος ανακαινίστηκε και εγκαινιάστηκε με την επωνυμία «Xanthi TechLab» επικεντρώνοντας τις δραστηριότητές του σε θέματα τεχνολογίας και εκπαίδευσης.

Στην ετήσια αναφορά του 2017 του αμερικάνικου υπουργείου Εξωτερικών για τα American Spaces διαβάζουμε: Ενισχυμένα American spaces χαρακτηρίζονται αυτά που κάθε περιφερειακό γραφείο θεωρεί πως είναι στα πιο στρατηγικά σημεία που χρειάζεται ένα American Space, πέρα από όλα τα άλλα "εργαλεία δημόσιας διπλωματίας" (public diplomacy), για να προωθήσει τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Κέντρου Πολιτισμού του δήμου Ξάνθης ομόφωνα οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων που στηρίζονται από τις πολιτικές δυνάμεις (ΝΔ - ΚΙΝΑΛ - ΣΥΡΙΖΑ) αποφάσισαν να αποδεχτούν δωρεά του Μορφωτικού Τμήματος της αμερικάνικης πρεσβείας, το οποίο αφορούσε στον υπεύθυνο της "Αμερικανικής Γωνιάς", στη λειτουργία του χώρου και στην πληρωμή του ιδίου... ενώ τέθηκε και το ζήτημα να μεταφερθεί και σε μεγαλύτερο χώρο!».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρεται επίσης και στο πρόγραμμα FLEX που «τρέχει» με τη στήριξη της κυβέρνησης με στόχο να μετατρέψουν στα μάτια της νέας γενιάς τα αμερικάνικα γεράκια του πολέμου σε «περιστέρια της ειρήνης και της δημοκρατίας» και να ξεπλύνουν τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Και τέλος, ρωτά τη δημοτική αρχή αν προτίθεται να σταματήσει τη συνεργασία της με την αμερικάνικη πρεσβεία, όπως εκφράζεται συγκεκριμένα και στη λειτουργία του «Xanthi Techlab».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ