Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
«Οφσάιντ οι επόπτες»

«Η διαιτησία μπάζει από τα πλάγια». Την κοινή αυτή διαπίστωση παραδέχτηκε χθες και ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ), Βασίλης Νικάκης. Αναφερόμενος στους βοηθούς (επόπτες), είπε «υπάρχει μεγάλη ανησυχία και προβληματισμός. Τι να πω να τους καταργήσουμε; Μετά το καλοκαίρι γεροντάκια και... κοιλίτσες θα πάνε εκεί που πρέπει...».

Ο Αγρινιώτης πρόεδρος αναγνώρισε πως προβλήματα υπάρχουν και με τους διαιτητές. Με αφορμή μάλιστα τη διαιτησία Παπαδάκου στο παιχνίδι Καλαμάτας - ΑΕΚ δήλωσε: «Ηταν εύκολη αναμέτρηση και περιμέναμε περισσότερα. Ολοι κρινόμαστε, βάζουμε την υπογραφή μας και τη βαθμολογία με την απόδοσή μας. Σεβόμαστε τα σήματά μας (ΦΙΦΑ), αλλά ο καθένας πρέπει να τα τιμάει στο γήπεδο. Ανησυχούμε και μετά τις αξιολογήσεις θα συγκεντρώσουμε τους διαιτητές και θα τους επισημάνουμε την προσοχή και θα τους δώσουμε νέες οδηγίες».

Η κίνησης του προέδρου της ΕΠΑΕ Βίκτορα Μητρόπουλου να δημιουργήσει επιτροπή διαιτητών στη Λίγκα αναμφισβήτητα δημιούργησε επιπλοκές. Το πρόσχημα του συμβουλευτικού ρόλου δεν είναι ικανό να κρύψει την πραγματικότητα. Οπως ανέφερε ο Βασίλης Νικάκης «πιστεύω να βρεθεί η χρυσή τομή γιατί η διαρχία που υπάρχει κάνει κακό πρώτο απ' όλα στη διαιτησία. Δεν είμαστε αντίθετοι με την ύπαρξη συμβούλων, αλλά να έχουν τη μορφή επιτροπής». Και εάν στις αξιολογήσεις ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ στηριχτεί στις επιλογές των δικών του ανθρώπων; «Εάν συμφωνήσουμε στις κρίσεις καλώς. Αν όχι, δε θα περάσει η πρόταση του κυρίου Μητρόπουλου», ήταν η κατηγορηματική τοποθέτηση του Βασίλη Νικάκη.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ έθιξε ακόμα, το σχολιασμό των φάσεων μέσω τηλεόρασης από 3 πρώην διαιτητές. «Ως επιτροπή είμαστε αντίθετοι. ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ και κανονισμοί διαιτησίας απαγορεύουν σχολιασμό φάσεων στα ΜΜΕ. Δυστυχώς όταν είμαστε εν ενεργεία όλοι είμαστε αντίθετοι, όταν σταματάμε αλλάζουμε».

Επανέλαβε ότι η ΚΕΔ παραπέμπει για δυσφήμιση της διαιτησίας μόνο βάσει εγγράφων. Οταν αυτό γίνεται μέσω ανακοινώσεων (σ.σ. ΠΑΟ), τα αρμόδια όργανα «εάν κωφεύουν ας κωφεύουν». Σήμερα το ΔΣ της ΕΠΟ θα ασχοληθεί με τις επιτροπές της Ομοσπονδίας, μεταξύ των οποίων και η ΚΕΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο Βασίλης Νικάκης όσο και οι συνεργάτες του θα παραμείνουν στις θέσεις τους.

  • Εκτός 2 κληρώσεων τέθηκε ο Θ. Μπριάκος για πλημμελή άσκηση καθηκόντων στο παιχνίδι της Ξάνθης - Ιωνικού. Στην πειθαρχική παραπέμπεται ο Σ. Παπαδάκος που διαιτήτευσε τον αγώνα Καλαμάτα - ΑΕΚ.
  • Ο Μανώλης Γιανναδάκης του συνδέσμου Λασηθίου θα σφυρίξει στο μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ της 18ης αγωνιστικής. Στ' άλλα ματς θα διαιτητεύσουν: ΟΦΗ - Καλαμάτα (Ψυχομάνης), Αρης - Ξάνθη (Δούρος), Τρίκαλα - Παναθηναϊκός (Τσαγκαράκης), Ιωνικός - Παναχαϊκή (Ευθυμιάδης), Καβάλα - Εθν. Αστέρας (Καλύβας), Ολυμπιακός - Προοδευτική (Δαγκλής), Απόλλωνας - Ηρακλής (Νίκου), Πανηλειακός - Πανιώνιος (Μποροβήλος).

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν ήθελαν ...Κύρος (2002-06-20 00:00:00.0)
«Κόκκινη» στην ΕΠΑΕ (2000-12-01 00:00:00.0)
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ (2000-11-28 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1999-12-03 00:00:00.0)
Αδιαπραγμάτευτη πορεία (1999-12-02 00:00:00.0)
Τετάρτη απόγευμα και στα δημοσιογραφικά γραφεία κάποιοι κυκλοφορούν το (1996-08-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ