Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Δεκάδες καταγγελίες από εργαζόμενους ενόψει και της «Black Friday»

Την πραγματοποίηση από κοινού ελέγχων σε εμπορικά καταστήματα ζητά από την Επιθεώρηση Εργασίας ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στο έδαφος των δεκάδων καταγγελιών που έχει δεχθεί από εργαζόμενους για καταστρατήγηση ωραρίου, επιβολή αδήλωτων υπερωριών, «κομμένα» ρεπό ενόψει της «Black Friday».

Τα βάσανα των εμποροϋπαλλήλων δεν τελειώνουν βέβαια με την αυριανή «Black Friday», αλλά συνεχίζονται με το εορταστικό ωράριο (12 - 31 Δεκέμβρη), με τις εκπτώσεις του Γενάρη και τις απογραφές. Κι όλα αυτά ενώ από το Μάη μέχρι τον Οκτώβρη χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι καλούνται να εργαστούν τις Κυριακές. Ηδη το Σωματείο έχει δεχθεί καταγγελίες, πέρα από καταστρατήγηση ωραρίου και ρεπό, για μετακινήσεις από κατάστημα σε κατάστημα, καθώς και απειλές για απόλυση σε όποιον τολμήσει να διαμαρτυρηθεί.

Ο Σύλλογος απαιτεί από το υπουργείο Εργασίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες του (ΣΕΠΕ): Να προχωρήσουν σε ελέγχους και επιβολή προστίμων στους εργοδότες που καταστρατηγούν ωράρια και συμβάσεις εργασίας. Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης των εργαζομένων ανάμεσα στις βάρδιες τους (12ωρο). Οι εργαζόμενοι να πάρουν επιπλέον ρεπό. Να πληρωθούν κανονικά οι παραπάνω ώρες εργασίας των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ