Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Απεργία ενάντια στις απολύσεις «ενοικιαζόμενων»

Να μην υπογράψουν τις απολύσεις, να έρθουν σε επαφή με το κλαδικό τους σωματείο και να πάρουν μέρος στην απεργία που έχει προκηρυχθεί για αύριο, Παρασκευή, καλεί τους εργαζόμενους στην «Εθνική Τράπεζα» το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής.

Τις τελευταίες μέρες, όπως καταγγέλλει το Σωματείο, σε κεντρικές υπηρεσίες της τράπεζας απολύονται δεκάδες «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι, που δουλεύουν για λογαριασμό της τράπεζας εδώ και 15 - 20 χρόνια. Είχε προηγηθεί η παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου για το γ' τρίμηνο 2019, με κέρδη 423 εκατ. ευρώ το 9μηνο, όπως και του «φιλόδοξου Προγράμματος Μετασχηματισμού».

«Δεν υπογράφουμε καμία απόλυση - Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα», τονίζει το Σωματείο. Επισημαίνει ότι το κύμα απολύσεων «έρχεται ως συνέχεια της εντατικοποίησης της εργασίας μας, των αλλαγών των κανονισμών εργασίας σε βάρος των εργαζομένων, της "εθελούσιας εξόδου" που σπρώχνει στην ανεργία όλο και περισσότερους συναδέλφους, πιέζοντας ακόμα περισσότερο αυτούς που παραμένουν στην τράπεζα. Η στάση αυτή συνδέεται με τις δεσμεύσεις της τράπεζας για μείωση του "λειτουργικού κόστους", δηλαδή των εργαζομένων της».

Στην κατεύθυνση αυτή, καλεί τα επιχειρησιακά σωματεία να στηρίξουν έμπρακτα τους εργαζόμενους που δουλεύουν μέσω «τρίτων» εταιρειών και τονίζει την ανάγκη να σταματήσει ο διαχωρισμός μεταξύ των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ