Σάββατο 30 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 1 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Νέα πανελλαδική κινητοποίηση τη Δευτέρα

Σε νέα πανελλαδική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας, τη Δευτέρα 2/12, στις 12 μ., καλούν η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ) και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των συμβασιούχων στις Δασικές Υπηρεσίες. Οι συμβάσεις 5.066 συμβασιούχων που δουλεύουν μέσα από το πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» λήγουν, στέλνοντας τους εργαζόμενους στην ανεργία και αποψιλώνοντας τα δασαρχεία από προσωπικό.

Η ΟΣΕΑΔΕ έχει προκηρύξει για τη Δευτέρα διευκολυντική στάση εργασίας σε όλες τις υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, για όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους και συμβασιούχους (11 π.μ. έως λήξη ωραρίου), ενώ καλεί σε συμπαράσταση όλα τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Η Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή διεκδικούν: 12μηνη ανανέωση των συμβάσεων των 5.066 συμβασιούχων των «κοινωφελών» προγραμμάτων πυροπροστασίας στις Δασικές Υπηρεσίες. Προσλήψεις προσωπικού σε όλες τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και μοριοδότηση ειδικής εμπειρίας για τους εργαζόμενους στην πυροπροστασία, χωρίς αποκλεισμούς σε νέες προκηρύξεις μόνιμων θέσεων. Λήψη νομοθετικών πρωτοβουλιών για την άρση των νομικών περιορισμών και τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Επαναπρόσληψη των 100 απολυμένων εργαζομένων του Κτηματολογίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ