Σάββατο 30 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 1 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΔΙΕΘΝΗ
Αλληλεγγύη από την Ομοσπονδία Οικοδόμων

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστός ο καταστροφικός σεισμός στην Αλβανία, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους δοκιμαζόμενους εργάτες και το λαό της γειτονικής χώρας. Στην ανακοίνωσή της σημείωνε: «Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα έχουν βιώσει παρόμοιες καταστάσεις και γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι κυβερνήσεις ασχολούνται μόνο στα λόγια με το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης όπως και με τα άλλα λαϊκά προβλήματα.

Είναι επιβεβλημένο, άμεσα, τόσο στη χώρα μας, όσο και σε άλλες χώρες, όπου οι λαοί έρχονται αντιμέτωποι με φυσικές καταστροφές, να δυναμώσει ο αγώνας, ώστε στο επίκεντρο να μπουν οι λαϊκές ανάγκες και η προστασία της ζωής των εργαζομένων.

Να δυναμώσει ο αγώνας και να απαιτηθούν μέτρα, έτσι ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος για τις εργατικές, λαϊκές οικογένειες από τις συνέπειες τέτοιων καταστροφών και να διασφαλιστεί η άμεση έμπρακτη στήριξη των πληγέντων με την ευθύνη του κράτους».

Αμέσως επίσης οργανώθηκε από τα παραρτήματα η συλλογή βοήθειας (τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα).

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καθημερινά (8 π.μ. - 3 μ.μ. και 6 μ.μ. - 9 μ.μ.) στα γραφεία του θα συγκεντρώνει βοήθεια.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, επίσης καθημερινά, στο χώρο του Συνδικάτου (Σουρή 2) από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

Αντίστοιχα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου στα γραφεία του από Δευτέρα έως Παρασκευή (8.30 π.μ. - 1 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 μ.μ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ