Σάββατο 30 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 1 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Απεργία στις 5 Δεκέμβρη ενάντια στις αντιασφαλιστικές ανατροπές

Πανεθνική 24ωρη απεργία έχουν προκηρύξει δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις στη Γαλλία για τις 5 Δεκέμβρη, ζητώντας την απόσυρση της «μεταρρύθμισης» της κυβέρνησης Μακρόν που δίνει νέο συντριπτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Στην πρώτη γραμμή της πάλης για την επιτυχία της απεργίας έχουν μπει οργανώσεις που συσπειρώνονται στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, όπως το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία, και καλούν σε μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί σε δεκάδες πόλεις αλλά και σε αποφασιστική οργάνωση του ταξικά προσανατολισμένου αγώνα των εργαζομένων, για να θωρακιστούν καλύτερα ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.

Οι νέες ανατροπές χτυπούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης. Ιεραρχείται η μείωση των «συνταξιοδοτικών δαπανών» και καθιερώνεται ένα σύστημα συγκέντρωσης μορίων για τον υπολογισμό των συντάξεων το οποίο υπηρετεί πολύπλευρα τη μετατροπή τους σε επιδόματα. Επιδιώκονται επίσης η επέκταση των επαγγελματικών ταμείων, που προς απογοήτευση του μεγάλου κεφαλαίου δεν έχουν ακόμα διαδοθεί ιδιαίτερα στη χώρα, και η ανάπτυξη του καθαρά ιδιωτικού τομέα ασφάλισης.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας «Elabe», το 64% των ερωτηθέντων στηρίζουν τη διοργάνωση της κινητοποίησης, ενώ σε πολλές πόλεις έχουν ήδη προετοιμαστεί διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις και δεύτερη μέρα. Για παράδειγμα, στη Μασσαλία έχει ήδη σχεδιαστεί κινητοποίηση και στις 7 Δεκέμβρη. Το ΕΚ καλεί σε μαζική συμμετοχή με σύνθημα «Ολοι στην απεργία, ξεκινώντας από τις 5 Δεκέμβρη μπλοκάρουμε την οικονομία!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ