Σάββατο 30 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 1 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Απεργία των εργαζομένων στην «Amazon»

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στον αμερικανικό κολοσσό ηλεκτρονικού εμπορίου «Amazon» απήργησαν την Παρασκευή στη Γερμανία με την ευκαιρία της «Black Friday», διεκδικώντας υψηλότερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Σύμφωνα με το συνδικάτο Verdi, η απεργία έγινε στα κέντρα διανομής της «Amazon» σε Λειψία, Μπαντ Χέρσφελντ, Κόμπλεντς, Ράινμπεργκ, Βέρνε και Γκράμπεν, και πρόκειται να συνεχιστεί μέχρι την Τρίτη, πλήττοντας τη δραστηριότητα της «Amazon» και τη Δευτέρα, επίσης μέρα προώθησης των ηλεκτρονικών πωλήσεων. Με δεδομένο ότι είναι δίκαιες οι διεκδικήσεις των εργαζομένων, το ζήτημα της «Αmazon» και στο παρελθόν έχει γίνει αφορμή για αντιπαράθεση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Γερμανία, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού ανάμεσα στις αστικές τους τάξεις.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, η επιχείρηση «στερεί από το προσωπικό θεμελιώδη δικαιώματά του» και το υποβάλλει «σε ακραία πίεση». Από την πλευρά της η «Amazon» επιχείρησε να υποβαθμίσει την απεργία, ισχυριζόμενη ότι «οι περισσότεροι από τους 13.000 εργαζομένους στα 13 κέντρα επιμελητείας που διαθέτει σε όλη τη Γερμανία εργάστηκαν κανονικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ