Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα περίπτωση εκφυλισμού

Νέα περίπτωση εκφυλισμού, και αυτήν τη φορά με πρωταγωνιστή τη ΔΑΚΕ, σημειώθηκε στις χτεσινές εκλογές του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ.

Συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ εμφανίστηκε να ψηφίσει ως αναπληρωτής εκλεγμένου αντιπροσώπου συνδικαλιστή της ίδιας παράταξης, χωρίς όμως ο τελευταίος να έχει παραιτηθεί!

Για το ζήτημα αυτό, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), από την οποία προερχόταν ο εκλεγμένος αντιπρόσωπος, έκανε ένσταση και βεβαίωσε εγγράφως την Εφορευτική Επιτροπή ότι ο αντιπρόσωπος δεν έχει υποβάλει παραίτηση. Η Εφορευτική Επιτροπή απέρριψε την ένσταση, χωρίς να έχει νόμιμους λόγους για να το κάνει.

Υπενθυμίζεται ότι στο προηγούμενο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, ο τότε συνδικαλιστής και σήμερα βουλευτής της ΝΔ, Β. Σπανάκης, πρωταγωνίστησε σε απόπειρα νοθείας. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκαν το διαβατήριό του και η κάρτα του ως αντιπροσώπου στο συνέδριο με τη ΔΑΚΕ από άλλον εκλεγμένο αντιπρόσωπο της ΔΑΚΕ, προκειμένου να ψηφίσει, γεγονότα που καταδικάστηκαν ομόφωνα από το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Σήμερα ο Β. Σπανάκης ως βουλευτής, όπως έχει καταγγείλει πρόσφατα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, «"κρύβεται" για να μη δικαστεί», βάζοντας μπροστά τη διαδικασία άρσης ή μη της βουλευτικής του ασυλίας, την ίδια ώρα που η Δικαιοσύνη προχωρά τη μηνυτήρια αναφορά που ο ίδιος έχει καταθέσει κατά δύο συνδικαλιστών της ΔΑΣ, «κατά των συναδέλφων Βέτας Πανουτσάκου, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Αντώνη Πατίδη, μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ» αλλά και «της δικαστικής αντιπροσώπου που προέδρευε στην Εφορευτική Επιτροπή και του αστυνομικού που πήγε στο χώρο του συμβάντος, με το επιχείρημα ότι τον "ενέπλεξαν σε ανύπαρκτο σχέδιο νοθείας"»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ