Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιμένει στην απόλυση των χιλιάδων συμβασιούχων στη δασοπροστασία

Συζητήθηκε στη Βουλή η σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Το δρόμο της επιστροφής στην ανεργία δείχνει στους 5.000 συμβασιούχους στις δασικές υπηρεσίες η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως τον είχε προδιαγράψει άλλωστε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με ένα ακόμα πρόγραμμα με ημερομηνία λήξης, σε αυτόν τον ζωτικής σημασίας τομέα της προστασίας του δασικού πλούτου της χώρας και της προστασίας του λαού από σχετιζόμενες φυσικές καταστροφές, όπως οι πρόσφατες πλημμύρες στην Κινέτα.

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ολοκληρώσει το πέταγμα των συμβασιούχων στην ανεργία επιβεβαίωσε χτες στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ που κατέθεσε η βουλευτής του Κόμματος Διαμάντω Μανωλάκου.

Η βουλευτής του ΚΚΕ ανέδειξε ότι πρόκειται για εργαζόμενους που δούλεψαν σε αυτά τα πόστα για δύο 8μηνα, έχουν ειδικευτεί πια, καλύπτουν οργανικές θέσεις και πάγιες - διαρκείς ανάγκες. Γι' αυτό θα πρέπει οι συμβάσεις τους καταρχάς να παραταθούν για ένα χρόνο, και στο διάστημα αυτό να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.

«Η σωτηρία του δασικού πλούτου και η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού δεν μπορεί να μπαίνουν στο ζύγι του δημοσιονομικού κόστους», τόνισε η Δ. Μανωλάκου και ανέδειξε την τεράστια υποστελέχωση της δασοπροστασίας, καθώς σύμφωνα με μελέτες των συνδικαλιστικών φορέων απαιτούνται τουλάχιστον 40.000 εργαζόμενοι.

Ο υπουργός Εργασίας, προσπερνώντας τις επισημάνσεις της Δ. Μανωλάκου και δείχνοντας πόσο υπολογίζει η κυβέρνηση την προστασία του δασικού πλούτου, είπε ορθά - κοφτά ότι «το κοινωφελές πρόγραμμα για την πυροπροστασία θα συνεχιστεί ως νέο πρόγραμμα κάτω από έναν νέο σχεδιασμό». Για τους συμβασιούχους, οι οποίοι ήδη απολύονται, είπε ότι... κάπου στη «σκέψη μας είναι να αξιοποιηθεί η σημερινή εμπειρία όσων εργάζονται», κάνοντας λόγο για «ειδική μοριοδότησή» τους, όταν χιλιάδες συμβασιούχοι σε άλλους κλάδους έχουν πικρή πείρα από αντίστοιχες εξαγγελίες οι οποίες τους άφησαν τελικά στην ανεργία...

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γ. Βρούτσης προέτρεψε τους συμβασιούχους... να αναζητήσουν την τύχη τους αλλού, λέγοντας ότι «η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται διαμέσου του Δημοσίου. Αντιμετωπίζεται διαμέσου της επιχειρηματικότητας, με τη δημιουργία υγιών θέσεων διαμέσου του ιδιωτικού τομέα», φέρνοντας ως παράδειγμα... τα Ναυπηγεία της Σύρου, όπου βασιλεύουν άθλιες εργασιακές σχέσεις!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ