Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΠΕ
Νέα απαράδεκτη παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης

Την απαράδεκτη πρακτική του Ομίλου Εταιρειών ΕΛΠΕ να απαγορεύσει την είσοδο συνδικαλιστών σε χώρους του Ομίλου καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορίνθου, αναφερόμενο σε περιστατικό απαγόρευσης εισόδου σε εκπροσώπους άλλου σωματείου οι οποίοι ήθελαν να κάνουν περιοδεία.

«Αυτό το συμβάν έρχεται να προστεθεί στις συνεχόμενες διώξεις σε βάρος του συναδέλφου Γραμματέα του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας από διευθυντικά στελέχη των ΕΛΠΕ. Η πρακτική αυτή καταπατά τη νομοθεσία όπως αυτή διατυπώνεται στο νόμο 1264/82. Τα συνδικάτα με αγώνες και με αίμα έχουν κατακτήσει το δικαίωμα της παρέμβασης στους χώρους δουλειάς, της επαφής με τους συναδέλφους στον τόπο εργασίας».

Το κλαδικό Σωματείο τονίζει ότι «η πρακτική αυτή, προφανώς σχετίζεται με το παραπέρα χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών», ενώ προσθέτει πως «οι πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά συναδέλφων, για μειώσεις μισθών, για πλαφόν στις υπερωρίες αλλά και για απολύσεις του προσωπικού που εργάζονται μέσω εργολάβου, δεν πρέπει να αφήνουν κανέναν εργαζόμενο σε ησυχία. Είτε "μόνιμος" είτε "εργολαβικός", ο κάθε εργαζόμενος πρέπει να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ