Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2019 - Κυριακή 8 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Μαγειρεύεται» ο γύψος στις διαδηλώσεις

Κρίκο στην αλυσίδα της αντιλαϊκής πολιτικής και την άλλη της όψη αποτελούν τα σχέδια της κυβέρνησης να βάλει στο γύψο τις διαδηλώσεις
Κρίκο στην αλυσίδα της αντιλαϊκής πολιτικής και την άλλη της όψη αποτελούν τα σχέδια της κυβέρνησης να βάλει στο γύψο τις διαδηλώσεις
Από μέρα σε μέρα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατατίθεται το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, που έρχεται να εμπλουτίσει το κατασταλτικό οπλοστάσιο μετά τις διατάξεις ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα, την κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου και τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες που αυστηροποιούν τη νομοθεσία σε βάρος όσων αγωνίζονται για την προστασία της λαϊκής κατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, υπάρχουν σκέψεις ακόμα και για εισαγγελέα - επιτηρητή των συγκεντρώσεων, ο οποίος θα εκτιμά το μέγεθος της συμμετοχής και θα αποφασίζει για το χώρο που θα καταλαμβάνουν οι διαδηλωτές, θα υποδεικνύει από πού θα πηγαίνουν οι πορείες κ.ο.κ.

Στόχος της σημερινής κυβέρνησης, όπως άλλωστε και κάθε προηγούμενης καθώς εφτά φορές (!) επιχειρήθηκε στο παρελθόν να γίνει πράξη ο «διακαής πόθος» του κεφαλαίου να τεθούν περιορισμοί στις διαδηλώσεις, είναι να βάλει επιπλέον εμπόδια στην προβολή και διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων και του λαού, σε μια περίοδο μάλιστα που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση σε όλα τα μέτωπα και βαθαίνει η ιμπεριαλιστική εμπλοκή της χώρας, εκθέτοντας το λαό σε μεγάλους κινδύνους, όπως δείχνουν και οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά. Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι αντιλαϊκή πολιτική και ένταση της καταστολής πάνε χέρι χέρι.

Αλλωστε, και εδώ η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί τα «έργα και τις ημέρες» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που έβαλε το χέρι της στην ένταση της καταστολής π.χ. προλειαίνοντας με το πόρισμα Παρασκευόπουλου το έδαφος για την κατάργηση του ασύλου και παίρνοντας μέτρα περιστολής του απεργιακού δικαιώματος. Αξιοποιεί ταυτόχρονα και τη σημερινή στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παρουσιάζει την ένταση της καταστολής ξεκομμένη από την πολιτική που υπηρετεί προς όφελος του κεφαλαίου, πολιτική που και ο ίδιος στηρίζει και στην οποία επιχειρεί να εγκλωβίσει λαϊκά στρώματα, μεταξύ άλλων και με την προσπάθεια να υψώσει εκ νέου κάλπικες διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ και τις εκκλήσεις περί «αντιδεξιών», «δημοκρατικών» μετώπων κ.τ.λ.

Δεν θα περάσει η σιγή νεκροταφείου που θέλετε να επιβάλετε

Στο ζήτημα αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης μιλώντας την Παρασκευή στη Βουλή, όπου τόνισε: «Από διάφορες διαρροές από κυβερνητικά επιτελεία, έχει γραφτεί και στον Τύπο ότι κατατίθεται νομοσχέδιο και μάλιστα με διαδικασία κατεπείγοντος, να ψηφιστεί την άλλη βδομάδα - "ζήτω η κανονικότητα", κύριοι της ΝΔ - όπου μεταξύ των άλλων περιέχει και διατάξεις για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Είναι πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους, στο λαό και επιβεβαιώνει ένα δόγμα, ότι η αντιλαϊκή πολιτική κάθε φορά συνοδεύεται από ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής (...) Σας υπενθυμίζουμε: Κι άλλοι προσπάθησαν και απέτυχαν παταγωδώς. Δεν τόλμησαν να το κάνουν. Επεσαν στο κενό και να ξέρετε ότι αν επιχειρήσετε να βάλετε γύψο στους λαϊκούς αγώνες δεν θα τα καταφέρετε. Θα μείνουν οι νόμοι σας κενό γράμμα και σας το λέμε με όλη τη σοβαρότητα και ευθύνη που έχουμε ως ΚΚΕ.

Δεν υποτάσσεται το εργατικό κίνημα ούτε το αγροτικό, οι αγώνες των γυναικών, της νεολαίας, οι αντιιμπεριαλιστικοί αγώνες. Τι θέλετε; Να επιβάλετε με το έτσι θέλω σιγή νεκροταφείου. Δεν θα περάσει στην πράξη. Και φυσικά δεν είναι τυχαίο, είναι συνέχεια διατάξεων, άνοιξε το δρόμο ο ΣΥΡΙΖΑ με την απεργία, με το 50% συν 1, το προχωράτε στην ηλεκτρονική, κατάργηση ασύλου, αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, αυστηρή νομοθεσία για τους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών. Με ποια επιχειρηματολογία αλήθεια;

Λέτε, "δεν μπορούν οι μειοψηφίες να ταλαιπωρούν τις πλειοψηφίες και να θίγουν το δημόσιο συμφέρον". Για να δούμε λοιπόν ποιες είναι οι μειοψηφίες και ποιες οι πλειοψηφίες; Ποιοι απαιτούν τέτοια μέτρα; Ο ΣΕΒ, οι μεγάλες εργοδοτικές οργανώσεις, οι μεγαλέμποροι του κέντρου της Αθήνας, οι μεγαλοξενοδόχοι και άλλοι των τουριστικών επιχειρήσεων, πόσοι είναι αυτοί ποσοστιαία, ούτε 10% του πληθυσμού! Αυτοί είναι η μειοψηφία κι αυτήν τη μειοψηφία στηρίζετε και με αυτά τα μέτρα και απέναντι είναι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Αρα λοιπόν αφήστε το παραμύθι των μειοψηφιών, μειοψηφία στην κοινωνία είναι μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες. Και δημόσιο συμφέρον από πού ως πού; Τι σημαίνει; Αυτά που απαιτούν οι λίγοι ενάντια στους πολλούς; (...) Μην το τολμήσετε, δεν θα περάσει! Καλούμε από σήμερα την κυβέρνηση να αποσύρει τέτοια διάταξη και το λαό να είναι σε επιφυλακή και στην πράξη να καταρρίψει τέτοιους νόμους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ