Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αύριο η πανελλαδική κλαδική απεργία των εργαζομένων στις τράπεζες

Σε πανελλαδική κλαδική απεργία προχωρούν αύριο Τετάρτη οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, ενάντια στα σχέδια που υλοποιούν οι τραπεζίτες για αποσχίσεις τμημάτων, κλείσιμο καταστημάτων, απολύσεις και διεύρυνση της «ευελιξίας».

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα γίνει στη 1 μ.μ. συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, όπου έχει προγραμματιστεί νέα τριμερής.

Το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα Αττικής έχει κηρύξει για τη μέρα αυτή απεργία για όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες και τις θυγατρικές τους στο νομό Αττικής, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση. Καλεί στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας και προβάλλει τα αιτήματα: Καμία απόσχιση - καμία απόλυση. Να ανακληθούν οι απολύσεις των εργαζομένων σε Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο επισημαίνει ότι «όλοι οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, βιώνουμε καθημερινά την κλιμάκωση της επίθεσης των τραπεζιτών απέναντί μας. Οι τραπεζίτες, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους και να διασφαλίσουν σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς, έχουν αξιοποιήσει όλες τις μεθόδους. Απολύουν, προχωρούν σε αποσχίσεις, επιβάλλουν απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης στις τράπεζες, βγάζουν παράνομες τις απεργίες των εργαζομένων, στήνουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Αξιοποιούν τους νόμους που απλόχερα τους χάρισαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για να πετύχουν το στόχο τους: Προγραμματίζουν χιλιάδες απολύσεις τραπεζοϋπάλληλων μέχρι το τέλος του 2021, θέλουν το κλείσιμο κι άλλων καταστημάτων, διευρύνουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις για να έχουν εργαζόμενους στις τράπεζες χωρίς συλλογικά δικαιώματα.

Μπροστά σε αυτήν την επίθεση χρειάζεται μαζικός, αποφασιστικός αγώνας όλων των εργαζομένων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας, απαιτούμε δουλειά με δικαιώματα για όλους. Να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις».

Αναφερόμενο στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, όπως η πρόσφατη επιτυχημένη απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς, η μεγάλη συμμετοχή στη στάση εργασίας στην Alpha Bank και η συμμετοχή των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων της Εθνικής στις απεργιακές κινητοποιήσεις της περασμένης βδομάδας, το Σωματείο επισημαίνει πως οι αγώνες αυτοί δείχνουν «ότι οι εργαζόμενοι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα δικαιώματά τους στη μέγγενη των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων (2020-01-23 00:00:00.0)
Μαχητική απεργιακή απάντηση στις απολύσεις και τα αντεργατικά σχέδια των τραπεζιτών (2019-12-12 00:00:00.0)
Πανελλαδική απεργία στις τράπεζες την Τετάρτη (2019-12-07 00:00:00.0)
Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για τους εργαζόμενους όλου του κλάδου (2019-12-04 00:00:00.0)
Νέο αντεργατικό σχέδιο απόσχισης και «μεταφοράς» εργαζομένων (2019-11-29 00:00:00.0)
Απεργούν ενάντια στο χτύπημα των δικαιωμάτων τους (2019-05-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ