Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΕΝΓΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Αγώνας ενάντια στους σχεδιασμούς πλήρους εμπορευματοποίησης της δημόσιας Υγείας

Παναττική στάση εργασίας αύριο και κινητοποίηση στη φιέστα που οργανώνει σε ρόλο «λαγού» η ηγεσία του ΠΙΣ

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή παναττική στάση εργασίας (9 π.μ. - 3 μ.μ.) και στην κινητοποίηση στην Αίγλη Ζαππείου που θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ., καταδικάζοντας τη φιέστα που οργανώνει η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) σε ρόλο «λαγού» των κυβερνητικών σχεδιασμών για την πλήρη υποταγή της δημόσιας Υγείας στην άγρια κερδοσκοπία με όχημα τις ΣΔΙΤ.

Αποφάσεις συμμετοχής στην αυριανή κινητοποίηση με στάσεις εργασίας για όλο το προσωπικό έχουν πάρει τα ΔΣ των Σωματείων Εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Θριάσιο», «Αττικόν», ΕΛΠΙΣ, Νίκαιας, ΚΑΤ και η Γενική Συνέλευση των Γιατρών στο ΨΝΑ «Δαφνί».

Επίσης στην κινητοποίηση καλούν το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας και Πειραιά και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ).

«Γνωρίζουμε καλά ποιοι θα είναι οι κερδισμένοι και ποιοι οι μεγάλοι χαμένοι...»

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΕΝΓΕ σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Νομίζουν ότι είμαστε ιθαγενείς που θα μας ξεγελάσουν με χάντρες και καθρεφτάκια για να κερδοσκοπούν, σε βάρος των εργασιακών και επιστημονικών δικαιωμάτων μας και των ασθενών, οι επιχειρηματίες που ακονίζουν τα μαχαίρια τους διαγκωνιζόμενοι για τα κομμάτια της νέας επιχειρηματικής πίτας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι θα βγουν κερδισμένοι.

Κερδισμένη θα βγει μία μερίδα επιχειρηματιών εντός και εκτός των νοσοκομείων που θα ωφεληθούν από τα νομιμοποιημένα φακελάκια και την επέκταση της μπίζνας με ιδιωτικές ασφαλιστικές, ιατρικούς τουρισμούς και τη σύνδεση των νοσοκομείων με ιδιώτες.

Κερδισμένο θα βγει το 25% των μεγαλοεπιχειρηματιών διευθυντών και πανεπιστημιακών καθηγητάδων, που θα υποτάξουν την επιστημονική άσκηση της Ιατρικής στην υπηρεσία του κέρδους, των περικοπών για την υγεία του λαού, συνολικά των επιταγών της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι ασθενείς που θα αναγκάζονται να δίνουν νόμιμα ή νομιμοποιημένα φακελάκια, άλλοτε στις κερδοσκοπικές άλλοτε στις μη κερδοσκοπικές (δημόσια νοσοκομεία - ΝΠΙΔ) επιχειρήσεις Υγείας, να ακριβοπληρώνουν, αν και εφόσον έχουν, για υπηρεσίες που δικαιούνται και που θα μπορούσαν να απολαμβάνουν δωρεάν και σε υψηλότατο επίπεδο, από ένα αποκλειστικά δημόσιο κρατικό σύστημα Υγείας.

Οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι νοσοκομειακοί γιατροί, συνολικά οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Το ομολογεί άλλωστε η ηγεσία του ΠΙΣ ότι οι προτάσεις της σηματοδοτούν το χτύπημα των μισθολογικών, εργασιακών και επιστημονικών μας δικαιωμάτων. Το ομολογεί όταν "διεκδικεί" υποκριτικά να "διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των ήδη υπηρετούντων εργαζομένων..."».

Απέναντι σε αυτές τις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις, η ΟΕΝΓΕ καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε ενίσχυση της πάλης «για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για ανθρώπινα ωράρια, για το δικαίωμα του λαού σε υψηλού επιπέδου σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες Υγείας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαδήλωσαν για δημόσια και δωρεάν Υγεία (2019-11-28 00:00:00.0)
Μπροστά στις κινητοποιήσεις (2003-10-05 00:00:00.0)
Προσκλητήριο μαζικών διαδικασιών (1998-09-25 00:00:00.0)
Πορεία υπεράσπισης του ΕΣΥ (1996-06-12 00:00:00.0)
Τα νοσοκομεία σε οριακό σημείο (1996-04-24 00:00:00.0)
Απόφαση προστασίας της δημόσιας υγείας (1995-02-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ