Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συλλαλητήρια στις 18/12 ενάντια στον προϋπολογισμό - καρμανιόλα

Με συλλαλητήρια την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη καλεί το ΠΑΜΕ τις συνδικαλιστικές οργανώσεις όλης της χώρας να απαντήσουν στην επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου, που αποτυπώνεται και στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2020.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια και στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Συλλαλητήριο διοργανώνει την ίδια μέρα το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ με την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού - καρμανιόλα για το 2020 συμπληρώνει και ολοκληρώνει τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων», τονίζει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του. Οπως επισημαίνει, ο προϋπολογισμός υλοποιεί τις «μεταμνημονιακές» δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, αποδέχεται την «ενισχυμένη εποπτεία» και τα «πρωτογενή πλεονάσματα» που βγαίνουν «από το ξεζούμισμα και την ανελέητη φορολόγηση του εργαζόμενου λαού».

«Ο φετινός προϋπολογισμός είναι ο πρώτος που συντάσσεται σε συνθήκες ανάκαμψης μετά από 10 χρόνια κρίσης. Και αυτός είναι κομμένος και ραμμένος αποκλειστικά στην ενίσχυση των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων, υπηρετεί τη στρατηγική της καπιταλιστικής ανάπτυξης, άρα είναι βαθιά αντεργατικός και αντιλαϊκός», τονίζει το ΠΑΜΕ.

«Ματώσαμε για την κρίση τους - Δεν θα ματώσουμε για την ανάπτυξη και τα κέρδη τους», ξεκαθαρίζει και καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν με τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια στις 18 Δεκέμβρη σε όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ