Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απεργία και συγκέντρωση στα διυλιστήρια στον Ασπρόπυργο

Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στα ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο προχώρησαν χτες εργαζόμενοι σε εταιρείες του κλάδου της Ενέργειας και των Πετρελαιοειδών.

Η χτεσινή κινητοποίηση έγινε σε συνέχεια της απεργίας των εργολαβικών στα ΕΛΠΕ της Αττικής, την περασμένη Πέμπτη, όπου η διοίκηση και οι εργολάβοι φαίνεται πως σχεδιάζουν μείωση προσωπικού, απειλώντας να στείλουν στην ανεργία πολλούς εργολαβικούς εργαζόμενους.

Στην απεργία και τη συγκέντρωση συμμετείχε το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορίνθου, διεκδικώντας «μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα» και πρόσληψη των εργολαβικών εργαζομένων «με άμεση εργασιακή σχέση» από τις επιχειρήσεις για λογαριασμό των οποίων δουλεύουν.

Το καθεστώς της εργολαβικής εργασίας έχει μεγάλες διαστάσεις στον κλάδο και συνεχώς επεκτείνεται. Στο φόντο αυτό, οι εκπρόσωποι του κλαδικού Σωματείου, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, τόνισαν ότι η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να δοθεί με οργάνωση στα ίδια σωματεία, ανεξάρτητα από την εργασιακή σχέση με την οποία δουλεύουν, με κοινό και ενωμένο αγώνα. Στηλίτευσαν ακόμα το γεγονός ότι παρά την προκήρυξη 24ωρης απεργίας από το δευτεροβάθμιο όργανο (ΠΟΕ), πολλά σωματεία αρκέστηκαν να προκηρύξουν στάσεις εργασίας, ενώ άλλα περιορίστηκαν σε ανακοινώσεις με τις οποίες «χτυπούν τους εργολαβικούς στην πλάτη» χωρίς να κάνουν ούτε μια ώρα απεργία.

Οσον αφορά τα ΕΛΠΕ, το Σωματείο με όλες του τις δυνάμεις στηρίζει τις κινητοποιήσεις για να μη χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του, προχωρά σε πλατιά συζήτηση και συσκέψεις, απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους να αγωνιστούν «σαν μια γροθιά» και να διεκδικήσουν την πρόσληψη όλων των εργολαβικών από τα ΕΛΠΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ