Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα τα συλλαλητήρια ενάντια στον κρατικό προϋπολογισμό - καρμανιόλα

Στην Αθήνα στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια - Στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου

Με συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις σε μια σειρά πόλεις της χώρας απαντούν σήμερα συνδικαλιστικές οργανώσεις στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό για το 2020. Ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία καλούν σε συλλαλητήρια σήμερα, ενώ βρίσκονται σε απεργιακή ετοιμότητα μπροστά στην επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια και στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Κινητοποιήσεις οργανώνονται επίσης αύριο και σε μια σειρά ακόμα πόλεων: Βέροια (6 μ.μ., πλατεία Δημαρχείου), Γιάννενα (6.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο), Ηράκλειο (7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας), Καβάλα (6 μ.μ., πλατεία Καπνεργάτη), Καρδίτσα (6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία), Κέρκυρα (6.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο), Κοζάνη (7 μ.μ., κεντρική πλατεία), Λάρισα (6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία), Νάουσα (10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο), Σέρρες (6.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο), Τρίκαλα (6 μ.μ., πλατεία Ρ. Φεραίου).

«Η κυβέρνηση της ΝΔ με την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού - καρμανιόλα για το 2020 συμπληρώνει και ολοκληρώνει τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων», τονίζει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του. Οπως επισημαίνει, ο προϋπολογισμός υλοποιεί τις «μεταμνημονιακές» δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, αποδέχεται την «ενισχυμένη εποπτεία» και τα «πρωτογενή πλεονάσματα» που βγαίνουν «από το ξεζούμισμα και την ανελέητη φορολόγηση του εργαζόμενου λαού».

«Ο φετινός προϋπολογισμός είναι ο πρώτος που συντάσσεται σε συνθήκες ανάκαμψης μετά από 10 χρόνια κρίσης. Και αυτός είναι κομμένος και ραμμένος αποκλειστικά στην ενίσχυση των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων», τονίζει το ΠΑΜΕ.

«Ματώσαμε για την κρίση τους - Δεν θα ματώσουμε για την ανάπτυξη και τα κέρδη τους», ξεκαθαρίζει και καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν με τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

Στα συλλαλητήρια μαζί με τα εργατικά συνδικάτα καλούν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Στο μεταξύ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία βρίσκονται σε ετοιμότητα για απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, όταν αυτό έρθει στη Βουλή. Σχετικές αποφάσεις έχουν μέχρι στιγμής πάρει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου, Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Οι σημερινές προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων και των μαζικών φορέων για τη σημερινή συγκέντρωση στα Προπύλαια έχουν οριστεί για τις 6 μ.μ. στα εξής σημεία:

Πλατεία Κάνιγγος: Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

Ομόνοια: ΟΒΣΑ και σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, γυναικείοι σύλλογοι της ΟΓΕ, σωματεία συνταξιούχων και άλλοι μαζικοί φορείς από τις γειτονιές της Αττικής.

Πλατεία Κοραή: Φοιτητικοί σύλλογοι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φρένο στην ακρίβεια, στη φοροληστεία, στην ενεργειακή φτώχεια! (2023-12-13 00:00:00.0)
Από σήμερα τα συλλαλητήρια ενάντια στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό (2021-12-14 00:00:00.0)
Αύριο τα συλλαλητήρια ενάντια στον προϋπολογισμό - καρμανιόλα (2019-12-17 00:00:00.0)
Ολοι σήμερα στα συλλαλητήρια ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο (2019-10-24 00:00:00.0)
Τα συλλαλητήρια της Δευτέρας (2018-01-13 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν τα συλλαλητήρια στις 17 Οκτώβρη (2016-10-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ