Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
Φρένο στην ακρίβεια, στη φοροληστεία, στην ενεργειακή φτώχεια!

Συλλαλητήρια στην Αθήνα (7 μ.μ. Σύνταγμα), στη Θεσσαλονίκη (7 μ.μ. Αγαλμα Βενιζέλου) και σε άλλες πόλεις

Στον δρόμο ενάντια στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό βγαίνουν αυτές τις μέρες εκατοντάδες σωματεία και μαζικοί φορείς σε όλη τη χώρα. Με συλλαλητήρια σε μεγάλες πόλεις, πικετοφορίες και διαμαρτυρίες, διεκδικούν άμεσα μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος, κόντρα στο περιεχόμενο ενός ακόμα προϋπολογισμού που ισοδυναμεί με οδοστρωτήρα για τις λαϊκές ανάγκες. Συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων συντονίζουν τον βηματισμό τους και διαδηλώνουν από κοινού ενάντια στη φορολεηλασία και την ακρίβεια. Απέναντι στα «ματωμένα» πλεονάσματα και τις ατελείωτες περικοπές στην Υγεία και την Παιδεία, διεκδικούν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, μειώσεις στα τιμολόγια του ρεύματος.

Πρόκειται για τις ίδιες διεκδικήσεις που πυροδοτούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κλάδους και χώρους δουλειάς, ενώ ανάλογα ζητήματα βρέθηκαν στην προμετωπίδα των πρόσφατων κινητοποιήσεων των επαγγελματιών ενάντια στον νέο φορολογικό νόμο της κυβέρνησης. Στο μεταξύ, σε αναβρασμό βρίσκονται οι βιοπαλαιστές αγρότες, διεκδικώντας μέτρα για την επιβίωσή τους σε μια χρονιά που τσακίζονται από ζημιές, ακαρπία αλλά και τις επιπτώσεις της ανυπαρξίας υποδομών πρόληψης από μεγάλες καταστροφές, όπως στη Θεσσαλία με τις πλημμύρες κ.λπ.

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και εργατικά σωματεία της Αττικής καλούν σε μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Συλλαλητήριο πραγματοποιείται, επίσης την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη, στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Από τη χθεσινή κινητοποίηση στο Μενίδι
Από τη χθεσινή κινητοποίηση στο Μενίδι
Στο μεταξύ, τα συλλαλητήρια σε πόλεις της περιφέρειας ξεκινούν από σήμερα και συνεχίζονται μέχρι το Σάββατο.

Χθες, μαχητική κινητοποίηση πραγματοποίησαν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς στο Μενίδι ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων την ενιαία επίθεση κυβέρνησης και δήμου Αχαρνών στο λαϊκό εισόδημα, με τη δημοτική αρχή να αυξάνει τα δημοτικά τέλη κατά 80%. Πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης διεκδικώντας την παρθούν πίσω οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος. Κινητοποίηση έγινε χθες το απόγευμα και στην Ελευσίνα.

Δυναμώνουμε τη συμμαχία επαγγελματιών και εργαζομένων

Κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες να δώσουν συνέχεια στον αγώνα για την υπεράσπιση του εισοδήματός τους, να ενώσουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο της Παρασκευής απευθύνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), δίνοντας συνέχεια στις μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο της φορολεηλασίας που ψήφισε η κυβέρνηση.

Στα συλλαλητήρια καλεί επίσης η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ).

Σύσκεψη στον Εβρο

Να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας άμεσα μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού, αποζημιώσεις για τους πυρόπληκτους, τους πλημμυροπαθείς της περιοχής αλλά και μέτρα ενάντια στην ακρίβεια αποφάσισαν τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς του Εβρου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Εργατικό Κέντρο.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η οργάνωση παρέμβασης στην ΠΕ Εβρου, προκειμένου να κατατεθούν αιτήματα για την άμεση ενίσχυση σε κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους με ζωοτροφές καθώς και αποζημιώσεις για εγκαταστάσεις και εξοπλισμό σε όλους τους πληγέντες χωρίς αποκλεισμούς. Επίσης, αποφασίστηκαν δράσεις κατά της ακρίβειας σε ΔΕΗ και σούπερ μάρκετ αλλά και στήριξη της αυριανής απεργίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ και των εργαζομένων της ΔΕΥΑ κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού. Τέλος, η διοργάνωση συλλαλητηρίου την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη στις 6.30 μ.μ. μπροστά στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ