Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΙΦΑΣΥΝ
Απέλυσε τον πρόεδρο του επιχειρησιακού Σωματείου!

Αμεσες αγωνιστικές απαντήσεις με στάση εργασίας σήμερα και συγκέντρωση έξω από τον όμιλο. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες

Από τη χτεσινή παρέμβαση στην εταιρεία ενάντια στην εκδικητική απόλυση
Από τη χτεσινή παρέμβαση στην εταιρεία ενάντια στην εκδικητική απόλυση
Στη σημερινή στάση εργασίας (8 π.μ. - 8 μ.μ.) στον όμιλο ΠΕΙΦΑΣΥΝ και σε συγκέντρωση στις 7 π.μ. έξω από τις εγκαταστάσεις του ομίλου στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη καλούν η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, το κλαδικό Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής και το επιχειρησιακό Σωματείο στον Ομιλο ΠΕΙΦΑΣΥΝ, απαιτώντας την άμεση ανάκληση της παράνομης απόλυσης του Μανώλη Γρίμμα, προέδρου του επιχειρησιακού Σωματείου και μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας, την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς για όλους.

Η εργοδοσία του ΠΕΙΦΑΣΥΝ ανακοίνωσε στον Μανώλη Γρίμμα την απόλυσή του το Σάββατο, επικαλούμενη μηνύσεις που έχει υποβάλει στο Σωματείο και στον ίδιο! Οπως καταγγέλλουν τα συνδικάτα, είναι μια τακτική που έχει ακολουθήσει ξανά η εργοδοσία προκειμένου να φοβίσει τους εργαζόμενους και να χτυπήσει το Σωματείο, να χτυπήσει δηλαδή τη συλλογική οργανωμένη δράση τους για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Δεν είναι τυχαίο ότι η ανακοίνωση της απόλυσης ήρθε ενώ είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Το κλαδικό Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής καταγγέλλει την άδικη απόλυση του προέδρου και τονίζει ότι αποτελεί μια εργοδοτική προσπάθεια «τρομοκράτησης των εργαζομένων και για να εξασφαλίσει σιγή νεκροταφείου στον χώρο προχώρησε σε χτύπημα του Σωματείου».

Η εταιρεία, τονίζει το Συνδικάτο, «είχε ολόκληρο σχέδιο για την απόλυση του προέδρου. Από παλιότερα του είχαν γίνει μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή σε ανακοινώσεις του το Σωματείο αποκάλυπτε τις συνθήκες δουλειάς στο ΠΕΙΦΑΣΥΝ, διεκδικούσε αυξήσεις. Ο πρόεδρος και το Σωματείο δεν υποχώρησαν απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας αλλά αντίθετα συνέχισαν να αγωνίζονται για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Αυτό ακριβώς τρομάζει και την εταιρεία».

Ακόμα υπογραμμίζει ότι η απόλυση αυτή «είναι χτύπημα συνολικά στα σωματεία και τα συνδικάτα. Είναι χτύπημα σε κάθε εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι. Θέλουν με αυτόν τον τρόπο να τσακίσουν κάθε αντίσταση. Να δίνουν διαταγές και όλοι να υπακούν. Θέλουν να εξασφαλίσουν ότι στα σχέδιά τους θα προχωρούν χωρίς εμπόδια».

«Είναι όμως γελασμένοι! - Εμείς όμως δεν θα τους αφήσουμε!», είναι το μήνυμα που στέλνει το Συνδικάτο, που μαζί με την Ομοσπονδία δίνει τη μάχη για την ανάκληση της απόλυσης.

«Εχουμε τη δύναμη να τους αναγκάσουμε να πάρουν πίσω την απόλυση. Εμείς δουλεύουμε στον ΠΕΙΦΑΣΥΝ, στην αποθήκη και τη διακίνηση. Συνολικά στον κλάδο του Φαρμάκου, από τα εργοστάσια μέχρι τα φαρμακεία. Με τη δική μας δουλειά βγαίνουν τα κέρδη τους. Εμείς μπορούμε να τους πιέσουμε. Ηρθε η ώρα να δείξουμε την πραγματική μας δύναμη! Πάρτε πίσω την απόλυση! Υπογραφή Σύμβασης με αυξήσεις!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αμεση απάντηση στην απόλυση

Στο μεταξύ, άμεση ήταν χτες η απάντηση στην εκδικητική αυτή απόλυση, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε στις εγκαταστάσεις του ΠΕΙΦΑΣΥΝ στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Ομοσπονδία Φαρμάκου, το κλαδικό και επιχειρησιακό Σωματείο, άλλα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου και σωματεία από άλλους κλάδους. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης έγινε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την απόλυση του προέδρου, η οποία του κοινοποιήθηκε το Σάββατο.

Ο πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου, Μανώλης Γρίμμας, ο πρόεδρος του κλαδικού, Στάθης Σταθουλόπουλος, και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Μάρκος Μπεκρής, τόνισαν ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η απόλυση έγινε ενώ ήταν σε εξέλιξη συζητήσεις για επιχειρησιακή ΣΣΕ. Επισήμαναν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η εργοδοσία επιχειρεί να φοβίσει τους εργαζόμενους, καθώς έχει φτάσει στο σημείο ακόμα και να κάνει μηνύσεις!

Υπογράμμισαν ακόμη ότι αυτή η απόλυση αφορά όλους τους εργαζόμενους καθώς έτσι «θα απολύουν τον καθένα που παλεύει για να ζήσει καλύτερα» και ότι πρέπει να κινητοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στον Πειραιά, όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο.

Σε συνέχεια της πρωινής κινητοποίησης, παρεμβάσεις έξω από φαρμακεία των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι μέλη του ΔΣ του ΠΕΙΦΑΣΥΝ, πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, απαιτώντας να παρθεί πίσω η απόλυση του προέδρου του Επιχειρησιακού Σωματείου. Στην διάρκεια των παρεμβάσεων που έγιναν σε Πειραιά, Νίκαια - Ρέντη, Μοσχάτο και Αγιο Δημήτριο, μοιράστηκε η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου για το θέμα.

Να παρθούν πίσω οι απολύσεις στην «PeopleCert»

Νέα κινητοποίηση οργανώνει σήμερα, στις 9.30 π.μ., ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων έξω από τα γραφεία της «PeopleCert» (πλατεία Κοραή), διεκδικώντας να ανακληθούν οι απολύσεις εργαζομένων, οι οποίοι πετάχτηκαν στην ανεργία επειδή άσκησαν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα. Στη συνέχεια, στις 11 π.μ., ο Σύνδεσμος θα προχωρήσει σε παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας.

Η σημερινή κινητοποίηση είναι η τρίτη που οργανώνεται μετά την προκλητική απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει, την Παρασκευή 1η Δεκέμβρη, σε απολύσεις 5 εργαζομένων, που «όλως τυχαίως» είναι μέλη του Σωματείου, ενώ 3 ήταν και υποψήφιοι στις πρόσφατες εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου.

Τέλος, την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στην «PeopleCert» έχουν αποφασίσει να πάρουν μέρος με το δικό τους μπλοκ στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στο Σύνταγμα (βλ. σελ. 5), με σημείο συνάντησης στις 6.30 μ.μ., έξω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ