Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ
Κινητοποίηση σήμερα για τη διερεύνηση των αιτιών και απόδοση ευθυνών

Την άμεση διερεύνηση των αιτιών του τραγικού εργατικού «ατυχήματος» στον Ωρωπό Πρέβεζας, με αποτέλεσμα τον θάνατο 55χρονου εργάτη και την απόδοση ευθυνών, ζητά το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας με ανακοίνωσή του. Παράλληλα το Σωματείο καλεί σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στην Επιθεώρηση Εργασίας και στις 2 μ.μ. έξω από την πύλη της επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 55χρονος εργαζόμενος σκοτώθηκε προχθές, όταν καταπλακώθηκε από μετασχηματιστή ρεύματος βάρους περίπου 2 τόνων στη διάρκεια εργασιών συντήρησής του, σε μονάδα βιοαερίου οπού εργαζόταν. Το θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» είναι το τρίτο που καταγράφεται σε διάστημα 15 μηνών στον νομό Πρέβεζας, αναδεικνύοντας την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων «πρόληψης, προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, όλων αυτών δηλαδή που η εργοδοσία θεωρεί κόστος και εμπόδιο για τη μεγαλύτερη κερδοφορία της», τονίζεται στην ανακοίνωση του Σωματείου.

«Δεν είναι δυνατόν, εν έτει 2023, να μας παρουσιάζεται από τους κυβερνώντες ως ανάπτυξη και κανονικότητα το ότι θα φεύγουμε από το σπίτι μας πηγαίνοντας για δουλειά για ένα πενιχρό μεροκάματο και δεν θα ξέρουμε αν θα ξαναεπιστρέψουμε», αναφέρει ακόμα το Σωματείο, μιλώντας για «διαρκές μακελειό στους χώρους δουλειάς».

Παράλληλα, ζητά να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας, που σήμερα λόγω της υποστελέχωσής της με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων έχει μετατραπεί σε παρατηρητή των εργοδοτικών εγκλημάτων, ενώ καλεί σε κινητοποίηση όλης της τοπικής κοινωνίας, για να μπει φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ