Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Προχωρά η συγχώνευση PSA - «Fiat Chrysler»

Ικανοποίηση σε Ρώμη και Παρίσι

Η πιθανή συγχώνευση της «Fiat - Chrysler» με την «Peugeot» θα δημιουργήσει έναν κολοσσό στην αυτοκινητοβιομηχανία

Copyright 2019 The Associated

Η πιθανή συγχώνευση της «Fiat - Chrysler» με την «Peugeot» θα δημιουργήσει έναν κολοσσό στην αυτοκινητοβιομηχανία
ΠΑΡΙΣΙ.--

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία PSA και η ιταλοαμερικανική «Fiat - Chrysler» υπέγραψαν «δεσμευτική συμφωνία προσέγγισης» ετοιμάζοντας την οριστικοποίηση της συγχώνευσής τους, από την οποία υπολογίζεται ότι θα προκύψει η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως. Στο νέο σχήμα θα απασχολούνται πάνω από 400.000 άτομα και ο τζίρος του υπολογίζεται στα 170 δισ. ευρώ.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας, Μπρουνό Λε Μερ, μίλησε για μια «πολύ καλή είδηση» για τη Γαλλία και την Ευρώπη, «ένα σημαντικό βήμα στη δημιουργία ενός Ευρωπαίου πρωταθλητή» που «θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της αειφόρου κινητικότητας».

Ο δε Ιταλός ομόλογός του, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, χαιρέτισε επίσης αυτήν «τη συμμαχία» κάνοντας λόγο για «ένα θεμελιώδες βήμα στη συγκέντρωση της αγοράς των κατασκευαστών αυτοκινήτων, χάρη στο οποίο ο νέος όμιλος ...θα μπορέσει να αντιμετωπίσει έχοντας ηγετική θέση στη μετάβαση προς την κατεύθυνση ενός μοντέλου προσανατολισμένου στην καινοτομία και την αειφόρο κινητικότητα». Επίσης, χαιρέτισε την «καινοτομία (στον όμιλο) σε ό,τι αφορά τη διακυβέρνηση, με την παρουσία εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο».

Η μητρική εταιρεία θα εδρεύει στην Ολλανδία αλλά θα είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια Παρισιού, Μιλάνου αλλά και Νέας Υόρκης. Η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί εντός των επόμενων 12 - 15 μηνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ