Τρίτη 31 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Tελευταίο «αντίο» στην σ. Κονδυλιώ Μπίκα

Η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ με βαθύ πόνο, αλλά και με υπερηφάνεια, αποχαιρέτησε ένα άξιο μέλος της, την σ. Κονδυλιώ Μπίκα, που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών. Μια σπουδαία συντρόφισσα, που με την πολύχρονη προσφορά της, τη συνέπεια και το ήθος της τίμησε το Κόμμα.

Η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Η σ. Κονδυλιώ Μπίκα ήταν μια κομμουνίστρια και ξεχωριστή αγωνίστρια, που έφερε επάξια τον τίτλο του μέλους του ΚΚΕ. Με απαράμιλλη υπευθυνότητα ασκούσε πάντοτε τα κομματικά της καθήκοντα ενισχύοντας την πίστη και τη σταθερότητα στα ιδανικά μας.

Παρέμεινε αλύγιστη κατά τη διάσπαση του Κόμματος και την απόπειρα διάλυσής του το 1991. Οταν οι καταστροφικές πλημμύρες του 1994 "χτύπησαν" και την έδρα του ΚΚΕ, η σ. Κονδυλιώ δούλεψε μερόνυχτα για τη διάσωση και αποκατάσταση των λασπωμένων υλικών, γιατί θεωρούσε μέγιστο χρέος και καθήκον να διασωθεί το ιστορικό Αρχείο του ΚΚΕ.

Η συντρόφισσα Κονδυλιώ, παρά τα συνεχή και σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια, με σεμνότητα και αυταπάρνηση, με όλες τις δυνάμεις της, παρέμεινε πιστή στους σκοπούς του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ