Τρίτη 31 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Σε ετοιμότητα η Ουάσιγκτον με «όλα τα εργαλεία» της

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου Ρόμπερτ Ο' Μπράιαν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις ενέργειες της Βόρειας Κορέας και αξιολογούν την κατάσταση που επικρατεί στην Κορεατική Χερσόνησο (και όλη την περιφέρεια) ως ανησυχητική, ωστόσο υπάρχουν ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Μιλώντας στο δίκτυο «ABC News», ο Ο' Μπράιαν είπε ότι οι ΗΠΑ προσδοκούν ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις για την αποπυρηνικοποίηση της Χερσονήσου και ότι θα απογοητευτούν πολύ στην περίπτωση που η Πιονγιάνγκ προχωρήσει σε δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου μακράς ακτίνας δράσης ή ενός πυραύλου με πυρηνική κεφαλή. Τόνισε ακόμα ότι σε μια τέτοια περίπτωση οι ΗΠΑ θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα ως μία ηγετική στρατιωτική και οικονομική δύναμη και ότι έχουν αρκετά «εργαλεία στη διάθεσή τους» για να αντιδράσουν σε οποιαδήποτε εξέλιξη. «Θα διαμορφώσουμε την κρίση μας, αλλά οι ΗΠΑ θα αναλάβουν δράση, όπως κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, το κρατικό βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA μετέδωσε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν προήδρευσε συνάντησης με στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών, τονίζοντας την ανάγκη να αναληφθούν «θετικά και επιθετικά μέτρα προκειμένου να διασφαλιστούν πλήρως η κυριαρχία και η ασφάλεια της χώρας όπως απαιτεί η παρούσα κατάσταση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ