Παρασκευή 3 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Βουλευτική ασυλία θα ζητήσει ο Νετανιάχου

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ αποφάσισε πως «είναι πρόωρο» να αποφανθεί εάν θα πρέπει να παραμείνει εντολοδόχος πρωθυπουργός ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δεδομένου ότι απομένουν μόλις δυο μήνες πριν από τις νέες εκλογές της 2ης Μάρτη. Η εξέλιξη προκάλεσε ικανοποίηση στο κυβερνών δεξιό κόμμα Λικούντ, που σε ανακοίνωσή του επικρότησε τη δικαστική απόφαση με το επιχείρημα ότι «σε μία δημοκρατία, μόνο ο λαός αποφασίζει ποιος θα τον κυβερνήσει και κανένας άλλος».

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ κλήθηκε να αποφανθεί επί του θέματος, με αφορμή τις τρεις υποθέσεις κατηγοριών για διαφθορά που απήγγειλε το φθινόπωρο σε βάρος του Μπ. Νετανιάχου ο Γενικός Εισαγγελέας της χώρας.

Ο Νετανιάχου έχει δηλώσει πως θα επιδιώξει κοινοβουλευτική ασυλία αναφορικά με τις κατηγορίες διαφθοράς, προκειμένου να καθυστερήσει για αρκετούς μήνες τις διαδικασίες για την ποινική του δίωξη και να πραγματοποιήσει ανενόχλητος την προεκλογική του εκστρατεία. Μπορεί να πετύχει την ασυλία εάν εξασφαλίσει τις ψήφους 61 βουλευτών της 120μελούς Κνέσετ.

Στο μεταξύ, Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι δημιουργήθηκε μια νέα πρωτότυπη σε διεθνές επίπεδο δύναμη μάχης, που συνδυάζει μεταξύ άλλων επίλεκτα σώματα χερσαίων, αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων και θα μπορεί «να εντοπίσει, να επιτεθεί και καταστρέψει εχθρούς σε όλες τις περιοχές και σε όλα τα επίπεδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ