Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο τουρκοκυπριακός και τουρκικός Τύπος

Με εκτενείς αναφορές, το σύνολο του τουρκοκυπριακού και τουρκικού Τύπου προβάλλει στις χθεσινές εκδόσεις το δείπνο στην οικία του Ντενκτάς στην κατεχόμενη Λευκωσία, χαρακτηρίζοντάς το ιστορικής σημασίας.

Η εφημερίδα "Κίπρισλι" προβάλλει το δείπνο υπό τον πηχυαίο τίτλο "Δείπνο ειρήνης" και στον υπότιτλο γράφει ότι για να επιτευχθεί ειρήνη επιβάλλεται όπως η μία πλευρά "αναγνωρίσει" την ύπαρξη της άλλης.

Η "Χαλκίν Σεσί" έχει τίτλο "Δεύτερη Ανοιξη στις σχέσεις Ε/Κ και Τ/Κ" και γράφει στον υπότιτλο ότι στο αυτοκίνητο του Προέδρου δεν υπήρχε κυπριακή σημαία.

Η "Αβρούπα" αναφέρει πως όλο και περισσότερο διαδίδεται ότι η συνάντηση έγινε μετά από πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αγκυρας. Ο εκδότης της Σενέρ Λεβέν, σε άρθρο, υποστηρίζει ότι ο Ντενκτάς δε βρέθηκε στο τραπέζι των συνομιλιών με δική του βούληση, αλλά με το ζόρι.

Η "Ορτάμ" υπό τον τίτλο "Πρόοδος μετά κανταϊφιού" γράφει προκλητικά ότι "ο Κληρίδης ήρθε στον τουρκικό τομέα της Κύπρου ως ηγέτης της ελληνοκυπριακής πλευράς".

Η "Γενί Ντεμοκράτ" και η "Βατάν" χαρακτηρίζουν το δείπνο ιστορικό. Η "Κίπρις" υπό τον τίτλο "Ανεμος φιλίας" αναφέρει ότι στο δείπνο ο πρόεδρος Κληρίδης ήπιε ούζο και θυμήθηκε τα παλιά με τους Ντενκτάς και Ερτεκιούν. Η "Γενί Τουζέν" στο κύριο άρθρό της καυτηριάζει την πολιτική του παράνομου τηλεοπτικού σταθμού "Μπαϊράκ", ο οποίος από τις οθόνες του προέβαλλε τις φωτογραφίες όλων όσων έπεσαν κατά τα διακοινοτικά επεισόδια, περιγράφοντας, όπως λέει, το πού και πώς έπεσαν.

Η "Μιλιέτ" δημοσιεύει φωτογραφία των ηγετών των δύο κοινοτήτων και στεγάζει το σχετικό δημοσίευμα υπό τον τίτλο "Αφαίρεσε τα διακριτικά του και ήρθε". Η "Χουριέτ", υπό τον πηχυαίο πρωτοσέλιδο τίτλο "Ας τελειώσει σε επτά μήνες", γράφει πως ο Ραούφ Ντενκτάς κάλεσε τον πρόεδρο Κληρίδη να λύσουν το Κυπριακό μέχρι τον Ιούνη και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συμφώνησε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ