Πέμπτη 9 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Σήμερα η σύσκεψη στην Αττική για την οργάνωση απεργιακού μετώπου με αιχμή την Κοινωνική Ασφάλιση

Στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας

Σήμερα Πέμπτη πραγματοποιείται η σύσκεψη που οργανώνει το ΠΑΜΕ στην Αττική, έχοντας απευθύνει πλατύ κάλεσμα σε Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία και συνδικαλιστές για την οργάνωση της πάλης και την ενίσχυση του απεργιακού μετώπου, με αιχμή την πάλη για αποκλειστικά δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση. Η σύσκεψη θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος).

Στη Θεσσαλονίκη, το ΠΑΜΕ οργανώνει σύσκεψη με ανάλογο περιεχόμενο τη Δευτέρα 13/1, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Αγωνιστική προετοιμασία σε όλη τη χώρα

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες οργανώνονται τις επόμενες μέρες σε μια σειρά πόλεις, καθώς δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις συνεχίζουν τη δράση τους για την ενημέρωση των εργαζομένων, την προετοιμασία και την αγωνιστική κινητοποίηση, την οργάνωση απεργιακού μετώπου ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου για το νέο αντιασφαλιστικό χτύπημα, ενάντια συνολικά στην αντιλαϊκή επίθεση και την κλιμάκωση της καταστολής που τη συνοδεύει.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καλεί σε σύσκεψη όλα τα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους συνταξιουχικούς συλλόγους και μαζικούς φορείς, τη Δευτέρα 13/1, στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία του. Στην ανακοίνωση - κάλεσμά του το Εργατικό Κέντρο διαβεβαιώνει πως «θα είναι ξανά στην πρώτη γραμμή του αγώνα, θα ηγηθεί της προετοιμασίας ενός μεγάλου απεργιακού μετώπου ενάντια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, θα στηρίζει κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους και χώρους δουλειάς», όπως έκανε και το προηγούμενο διάστημα. «Τέτοιο Εργατικό Κέντρο έχουν ανάγκη σήμερα οι εργαζόμενοι της πόλης μας και τα σωματεία τους. Μόνο ένα τέτοιο Εργατικό Κέντρο μπορεί σήμερα να ηγηθεί των αγώνων της εργατικής τάξης της πόλης μας, κόντρα στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Εργατικό Κέντρο συμπαραστάτης, μπροστάρης στους αγώνες και όχι μηχανισμός παζαρέματος των δικαιωμάτων τους, φίλος των εργοδοτών, όπως ήταν όλα τα χρόνια της κρίσης», σχολιάζει στην ανακοίνωσή του.

Σωματεία του Ηρακλείου (τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης «Γαλάτεια Καζαντζάκη» και η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ) καλούν σε σύσκεψη επίσης τη Δευτέρα 13/1, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, με θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα που προωθεί η κυβέρνηση.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας οργανώνει ανάλογη σύσκεψη στα γραφεία του την Τρίτη 14/1, στις 7 μ.μ.

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας καλεί σε σύσκεψη σωματείων, φορέων, συνδικαλιστών και εργαζομένων, την Τετάρτη 15/1, στις 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου (Λεωνίδου 10-11). Ηδη έχει αποφασίσει την κήρυξη 24ωρης απεργίας και καλεί όλα τα σωματεία να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις για απεργία με ανοιχτή ημερομηνία, να ανοίξουν τη συζήτηση σε κάθε χώρο δουλειάς, να οργανώσουν πολύμορφη δράση για τη συμμετοχή των εργαζομένων.

Πληθαίνουν οι απεργιακές αποφάσεις

Τα δεκάδες συλλαλητήρια για την Κοινωνική Ασφάλιση που πραγματοποιήθηκαν στις 30 Νοέμβρη σε πόλεις όλης της χώρας έχουν δώσει τη σκυτάλη σε νέες πρωτοβουλίες συζήτησης με τους εργαζόμενους και οργάνωσης της απεργιακής τους απάντησης.

«Δεν έχουμε δικαίωμα να παραδώσουμε στη νέα γενιά εργαζομένων μια εργασιακή κόλαση και μια διαρκή ανασφάλεια. Οι επόμενοι αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και συνολικά το λαό για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων θα είναι ακόμα πιο μαζικοί, ακόμα πιο δυνατοί. Η καταστολή και τα σχέδια περιορισμού των διαδηλώσεων δεν μας τρομάζουν. Ξεσηκωμός για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης - Να δυναμώσει το απεργιακό μέτωπο!», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ.

Στην κατεύθυνση αυτή πληθαίνουν οι αποφάσεις για απεργία - απάντηση στο επικείμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Απόφαση για απεργία όποτε φέρει η κυβέρνηση το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα έχει πάρει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και καλεί τα σωματεία στον κλάδο να πάρουν απεργιακές αποφάσεις, «να ενημερώσουν με μαζικές διαδικασίες, με Γενικές Συνελεύσεις, όλους τους εργαζόμενους. Να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις που θα αποφασίσουμε μαζί με όλα τα ταξικά συνδικάτα της χώρας».

«Τώρα είναι ώρα γενικού ξεσηκωμού για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης!», τονίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και προετοιμάζεται για απεργία μόλις έρθει το κυβερνητικό νομοσχέδιο. «Δεν φτάνει που για να μαζέψουμε 4.500 οικοδομικά ένσημα φτύναμε αίμα, που ακόμα και με αυτά, με τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης που επιβλήθηκε με το νόμο Κατρούγκαλου, οι μειώσεις στις συντάξεις έφτασαν στα 20-30%. Τώρα δεν θα κυνηγάμε μόνο τα ένσημα, που με τη μείωση του μεροκάματου έχουν μειωθεί και αυτά, αλλά θα πληρώνουμε και εισφορές χωρίς να ξέρουμε τι θα πάρουμε», σχολιάζει στην ανακοίνωσή του.

Στο μεταξύ, συνδικαλιστικές οργανώσεις συνεχίζουν να καταγγέλλουν τα σχέδια της κυβέρνησης για περιορισμό των διαδηλώσεων. Στις σχετικές ανακοινώσεις προστίθενται αυτές του Νομαρχιακού Τμήματος Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ και του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ