Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
Λουκέτο σε 2 και «καμπάνες» σε άλλες 3

Διακόπηκε οριστικά η λειτουργία των ασφαλιστικών εταιριών «ΕΣΤΙΑ» και «Γενική Επαγγελματική Εταιρεία Ασφαλειών»

Νέα ασφαλιστική εταιρία θα πρέπει να αναζητήσουν οι πάνω από 30.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που ήταν ασφαλισμένοι στις εταιρίες «Εστία» και στη «Γενική Επαγγελματική Εταιρεία Ασφαλειών», καθώς με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γ. Χαραλάμπους διακόπηκε οριστικά η λειτουργία των δύο επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση για την οριστική διακοπή της λειτουργίας των παραπάνω δύο ασφαλιστικών εταιριών, που ισχύει από την προηγούμενη Παρασκευή 28 Γενάρη:

  • Η ασφαλιστική εταιρία «Εστία»: α) Παρουσίαζε οικονομικό έλλειμμα της τάξης των 2,8 δισ. δρχ., ενώ ήδη από το 1997 είχε οικονομικά προβλήματα τέτοια που σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία την καθιστούσαν αφερέγγυα. β) Κατά τη διάρκεια του 1999 καθυστερούσε να αποδώσει στο επικουρικό κεφάλαιο την εισφορά, το μισό της οποίας προεισπράττεται από τους ασφαλισμένους, ενώ υπήρχαν και δεκάδες καταγγελίες στο υπουργείο Ανάπτυξης ότι καθυστερούσε στην καταβολή των αποζημιώσεων. Η εταιρία είχε παραγωγή ασφαλίστρων στον κλάδο του αυτοκινήτου 2,3 δισ. δρχ. και υπολογίζεται ότι είχε 30.000-35.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια και κατείχε ποσοστό αγοράς 1,31%. Δραστηριοποιούνταν, επίσης, και στον κλάδο ζωής και γενικών ασφαλειών.
  • Η «Γενική Επαγγελματική Εταιρεία Ασφαλειών ΑΕ» δραστηριοποιούνταν μόνο στον κλάδο αυτοκινήτου και η παραγωγή της ανερχόταν σε 100 εκατ. δρχ., αντιπροσωπεύοντας μερίδιο αγοράς της τάξης του 0,06%. Από τον έλεγχο της χρήσης του 1998 παρουσίαζε έλλειμμα 54 εκατ. δρχ. ποσό που αντιπροσωπεύει το 40% των υποχρεώσεών της.

Τέλος, ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι επιβλήθηκε πρόστιμο σε τρεις εταιρίες, λόγω εκπρόθεσμης κάλυψης των οικονομικών τους υποχρεώσεων, ύψους 3,2 εκατ. δρχ. στις δύο και στην τρίτη 6 εκατ. δρχ. Ο υφυπουργός αρνήθηκε να κατονομάσει τις εταιρίες στις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ