Τετάρτη 15 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προετοιμασίες για ιμπεριαλιστικούς πολέμους την επόμενη 20ετία!

Σημειωτέον, βασικό κομμάτι της Συνόδου είναι και η συζήτηση για τη Δομή Αποτροπής και Αμυνας της λυκοσυμμαχίας («Deterrence and Defence Posture»), όπως και το σχέδιο με τον εύγλωττο τίτλο «NATO Warfighting Capstone Concept» (NWCC - «Σχέδιο Πολεμική Κορωνίδα του ΝΑΤΟ») .

Σύμφωνα με ΝΑΤΟικές πηγές, το NWCC είναι στρατιωτικό σχέδιο που εστιάζει σε μια «προοπτική» συρράξεων την επόμενη 20ετία, παρέχοντας στους ΝΑΤΟικούς εκείνα τα θεωρητικά και άλλα εργαλεία ώστε να έχουν το υλικό και την υποστήριξη προκειμένου να αντεπεξέλθουν με επιτυχία στις ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις που βλέπουν να ανοίγονται μπροστά με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα: «Είναι κομμάτι της Στρατιωτικής Στρατηγικής του ΝΑΤΟ, η οποία καθορίζει τις στρατιωτικές προτεραιότητες του ΝΑΤΟ καθώς και την προσέγγισή του στις τρέχουσες και μελλοντικές απειλές, και θα επιτρέψει στους διοικητές του ΝΑΤΟ να αντιμετωπίσουν το μεταβαλλόμενο περιβάλλον ασφάλειας», αναφέρουν ΝΑΤΟικές πηγές από τις Βρυξέλλες.

Ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, πτέραρχος Πιτς, είπε χτες πως «το Warfighting Concept βλέπει 20 χρόνια μπροστά, θέτοντας ένα όραμα για να υποστηρίξει τις προσπάθειες των Συμμάχων να αναπτύξουν τις στρατιωτικές δυνάμεις τους, να εντοπίσουν πιθανά κενά στις δυνατότητές του και να παράσχει τις απαραίτητες συστάσεις, ώστε να διασφαλίσει ότι είμαστε έτοιμοι και ικανοί να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του μέλλοντος».

Θύμισε ακόμη πως «για πρώτη φορά εδώ και 60 χρόνια η Στρατιωτική Στρατηγική του ΝΑΤΟ συμφωνήθηκε από εσάς, τους Αρχηγούς της Αμυνας, και επικαιροποιήθηκε για να αντικατοπτρίζει τις τρέχουσες απειλές που αντιμετωπίζουμε. Αυτή η στρατηγική είναι η κουπαστή (σ.σ. "handrail") που μας καθοδηγεί...». Και σημείωσε ότι «έχουμε λάβει πρόσθετα μέτρα για να παραμείνουμε σε θέση να εκπληρώσουμε τα βασικά μας καθήκοντα τα επόμενα χρόνια», π.χ. «αυξάνοντας την ετοιμότητα των δυνάμεών μας και την ικανότητά μας να τις διεκπεραιώνουμε στον Ατλαντικό και εντός Ευρώπης, καθώς και εκσυγχρονίζοντας τη στρατιωτική δομή διοίκησης και το στρατηγείο μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ