Τετάρτη 15 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Προετοιμασία νέων πολέμων από την ΕΕ

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης σημείωσε:

«Οι 2 εκθέσεις για την ΚΠΑΑ συνιστούν προετοιμασία νέων πολέμων από την ΕΕ. Στο όνομα της "πολυμερούς αυτόνομης δράσης" και της νέας "γεωπολιτικής Επιτροπής", από κοινού ή χωρίς το ΝΑΤΟ μεθοδεύεται η υποστήριξη των συμφερόντων των ευρωπαϊκών ομίλων στον ανταγωνισμό τους με τους αντίστοιχους αμερικανικούς, κινεζικούς και ρωσικούς.

Εξαγγέλλονται περισσότερες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε τρίτες χώρες, αυξημένοι εξοπλισμοί και πέραν αυτών του ΝΑΤΟ, ενώ πολλαπλασιάζονται οι ευρωενωσιακοί στρατιωτικοί μηχανισμοί κάτω από την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Ενωσης: Pesco στρατιωτικών σχηματισμών, στρατιωτική αξιολόγηση τύπου CARD, Ταμείο Αμυνας, Μηχανισμός Γειτονίας, ο προκλητικά ψευδεπίγραφος "Μηχανισμός για την ειρήνη", έως και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ολα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με υπεράσπιση συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως ισχυρίζονται εφησυχάζοντας οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις. Αυτό αποδεικνύεται και με το αυθαίρετο τουρκολιβυκό σύμφωνο, για το οποίο η ΕΕ δηλώνει ...απλώς ανήσυχη. Ενάντια στα σχέδια της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, οι λαοί να παλέψουν για καμία αλλαγή συνόρων και συνθηκών που τα καθορίζουν, ξήλωμα όλων των ξένων βάσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ