Παρασκευή 17 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Απαράδεκτη μήνυση εργατοπατέρων σε βάρος μελών του ΔΣ του ΕΚΗ

Τη δίωξη των Δημόκριτου Σαλούστρου και Γιάννη Ξημεράκη, προέδρου και μέλους του ΔΣ της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου αντίστοιχα, μελών και των δύο του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΚΗ), μετά από μήνυση που κατέθεσαν τα 13 από τα 19 μέλη του ΔΣ του ΕΚΗ - μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης «Δημοκρατική Συνεργασία Εργαζομένων» (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΕΚΗ, Βοργιά - καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Παράλληλα, καλεί σε συγκέντρωση στο ΕΚΗ τη Δευτέρα 20/1, στις 7 μ.μ., μέρα που θα συνεδριάζει, καθώς και σε συγκέντρωση στην πλατεία Κορνάρου, στις 9 π.μ., τη μέρα που οι δύο συνδικαλιστές έχουν κληθεί σε απολογία από τον εισαγγελέα.

Οπως επισημαίνει η ΔΑΣ, οι μηνυτές «κατηγορούν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση, στρέφονται ενάντια σε σωματεία και τη ΔΑΣ που πρωτοστατούν στην οργάνωση και την πάλη των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και που όλο το προηγούμενο διάστημα τόλμησαν να αναδείξουν τις πομπές τους και τον επιζήμιο ρόλο τους στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Θίχτηκε λέει "η τιμή και η υπόληψή τους"...

Αλήθεια, δεν θίχτηκε άραγε η τιμή και η υπόληψή τους στις 24/9/2019 που έγιναν απεργοσπάστες; (...) Δεν θίγεται η τιμή και η υπόληψή τους όταν κάνουν κουρελόχαρτο το καταστατικό του ΕΚΗ, που με το έτσι θέλω ακύρωσαν την ετήσια Γενική Συνέλευση του ΕΚΗ πέρυσι και έκαναν 4 μήνες να καλέσουν σε συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΗ; (...) Δεν θίγεται η τιμή και η υπόληψή τους όταν (...) τρέχουν να εφαρμόσουν τη "συνδικαλιστική τρομοκρατία" με μηνύσεις! Να τους χαίρεται ο Χρυσοχοΐδης!

Δεν θίχτηκε η τιμή και η υπόληψή τους όταν το 36ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ απέκλεισε διαπαραταξιακά και ομόφωνα δυο αντιπροσώπους από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για πρώτη φορά στα χρονικά, που αντιστοιχούν σε 2.000 ψηφίσαντες, ήτοι το 1/6 της συνολικής δύναμης του ΕΚΗ, λόγω παρατυπιών στις αρχαιρεσίες των σωματείων της δύναμής του;

Δεν θίχτηκε η τιμή και η υπόληψή τους για την απόδειξη εξόδων από γνωστό νυχτερινό κέντρο της πόλης που βρέθηκε στα οικονομικά του ΕΚΗ, λεφτά που με κόπο συγκεντρώνουν τα σωματεία από το υστέρημα των εργαζομένων... Που κάνουν δηλαδή "oυίσκια" τα λεφτά των εργατών;».

Η ΔΑΣ τονίζει ότι η επίθεση στους συνδικαλιστές και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ επιβεβαιώνει ότι «κυβέρνηση - μεγαλοεργοδοσία και οι συνδικαλιστές τους στο συνδικαλιστικό κίνημα θέλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς για να περάσουν ανενόχλητοι το αντιασφαλιστικό τερατούργημα και όλη την αντεργατική τους λαίλαπα. (...) Η κυβέρνηση της ΝΔ τρίβει τα χέρια της με την κατάντια της παράταξης Βοργιά (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) που έχει γίνει βασιλικότερη του βασιλέως στην υπεράσπισή της».

«Στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία δεν πιάνουν ούτε μηνύσεις, ούτε εκφοβισμοί, ούτε απειλές», ξεκαθαρίζει η ΔΑΣ. «Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα και με μεγαλύτερο πείσμα στο δρόμο του αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και για ένα συνδικαλιστικό κίνημα απαλλαγμένο από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ