Παρασκευή 17 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓ/ΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καταγγέλλει απόκρυψη εργατικού «ατυχήματος» Ελληνα μεταλλεργάτη στην Ισπανία

Την απόκρυψη από τις αρμόδιες τοπικές αρχές σοβαρού εργατικού «ατυχήματος» με τραυματία Ελληνα εργαζόμενο στο επισκευαζόμενο πλοίο «HSL NIKE», στην πόλη Αλχεθίρας στην Ισπανία, καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας με επιστολή προς τα υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας και Εξωτερικών. Την επιστολή κοινοποιεί στην ελληνική πρεσβεία στην Ισπανία, στο ελληνικό προξενείο στη Μάλαγα και στις ισπανικές λιμενικές αρχές της Αλχεθίρας.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι συνέβη σοβαρό ατύχημα για το οποίο εμείς ενημερωθήκαμε μόλις σήμερα (σ.σ. χτες) το πρωί, στο επισκευαζόμενο πλοίο "HSL NIKE", στο Ναυπηγείο "Cernaval Group Shipyard", στην πόλη Αλχεθίρας.

Στο επισκευαζόμενο πλοίο εργαζόταν ελληνικό συνεργείο, το οποίο είχε προσλάβει εργαζόμενους από το Πέραμα για εργασίες εκτός έδρας. Θύμα του ατυχήματος είναι ο συνάδελφος Τσαγκαράκης Αλέξανδρος, ο οποίος μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο με ταξί, με σοβαρά εγκαύματα, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, τον επέστρεψαν πίσω και τον εγκατέλειψαν στην καμπίνα του. Το ατύχημα αποκρύφτηκε από τις τοπικές αρχές και δεν δηλώθηκε ούτε στο νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια της βραχείας νοσηλείας του.

Οι κίνδυνοι για την υγεία του είναι τεράστιοι, αφού μπορεί ανά πάσα στιγμή να πάθει μόλυνση (με γνώμονα τις ανοιχτές πληγές που έχει και τις άθλιες συνθήκες στις οποίες έχει αφεθεί).

Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, για την αρμόζουσα στην περίσταση νοσηλεία του συναδέλφου και τον άμεσο και ασφαλή επαναπατρισμό του, αφού κάθε λεπτό που περνάει μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη ζωή του συναδέλφου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ