Τρίτη 21 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Με την κατηγορία πρόκλησης θανατηφόρας σωματικής βλάβης

Το παραπεμπτικό βούλευμα για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου υιοθετεί την πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέα για παραπομπή σε δίκη των έξι κατηγορουμένων με την κατηγορία της πρόκλησης θανατηφόρας σωματικής βλάβης και πλέον αναμένεται να οριστεί ημερομηνία για την εκδίκαση της υπόθεσης. Η πολιτική αγωγή και η οικογένεια του θύματος υπενθυμίζεται ότι είχαν ζητήσει τη μετατροπή του αδικήματος σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, όμως το Δικαστικό Συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα.

Κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου είναι οι δύο φυσικοί αυτουργοί, ο καταστηματάρχης του κοσμηματοπωλείου και ο μεσίτης, και τέσσερις αστυνομικοί. Η πρόταση του εισαγγελέα, που υιοθετήθηκε και από το Δικαστικό Συμβούλιο, διατηρεί το πιο ελαφρύ ποινικό πλαίσιο έναντι των κατηγορουμένων.

Θυμίζουμε ότι μετά το πρώτο λιντσάρισμα του Ζαχαρία Κωστόπουλου από τους δύο καταστηματάρχες, ακολούθησε και δεύτερο από τους αστυνομικούς. Ο Ζακ Κωστόπουλος πέθανε από τον άγριο ξυλοδαρμό, που προκάλεσε πολλαπλά τραύματα με συνέπεια ισχαιμικό επεισόδιο. Σχετικά βίντεο είδαν τη δημοσιότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ