Τρίτη 21 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Προανήγγειλε ένταση της καταστολής

«

Η μάχη, λοιπόν, για την ασφάλεια είναι προτεραιότητα, για μένα προσωπικά αλλά και για την κυβέρνησή μου. Μαζί με την οικονομία, άλλωστε, συγκροτεί το δίπολο της εσωτερικής πολιτικής για το οποίο ψηφίστηκε η κυβέρνησή μας». Τάδε έφη Κυρ. Μητσοτάκης, χτες, σε εκδήλωση για τα θύματα της τρομοκρατίας, προαναγγέλλοντας μεγαλύτερη αστυνομοκρατία και καταστολή ως προαπαιτούμενο για τη λειτουργία της οικονομίας του κεφαλαίου.

Ο πρωθυπουργός προχώρησε σκόπιμα στη συσχέτιση μορφών του εργατικού - λαϊκού αγώνα με ενέργειες ακόμα και του κοινού ποινικού δικαίου με επιχειρήματα του τύπου: «Η παράνομη διαμαρτυρία σε μία σχολή μετατράπηκε εύκολα σε μία κατάληψη ενός ξένου κτιρίου. Και ύστερα - πολύ εύκολα - σε γιάφκα παρανομίας, συχνά σε συνεργασία με το κοινό ποινικό έγκλημα».

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο επέμεινε ότι «η οργανωμένη πολιτεία είναι ο αποκλειστικός, ο μόνος, φορέας της νόμιμης βίας. Με σκοπό (...) να μας προστατεύει, αλλά και να αυτοπροστατεύεται από τυχόν αυθαιρεσίες».

Πρόσθεσε ότι σε τρεις μήνες από τώρα «η χώρα θα αποκτήσει Εθνική Στρατηγική για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας και του Βίαιου Εξτρεμισμού. Ενα θεσμικό και στρατηγικό κείμενο για να καλυφθεί ένα κενό πολιτικής που επί χρόνια σκίαζε την εικόνα της Ελλάδας στην αξιολόγησή της από διεθνείς οργανισμούς». Μια έννοια, ο «βίαιος εξτρεμισμός», στα χέρια των κρατούντων, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που μπορεί να χωρέσει τα πάντα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Παραπέρα, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ιδρύεται Διεύθυνση Πρόληψης της Βίας. «Ενα ειδικό επιτελείο με αιχμή του ενδιαφέροντός του τη ριζοσπαστικοποίηση (σ.σ. εξίσου ...ευρεία έννοια) που τροφοδοτεί την τρομοκρατία. Και με πεδίο δράσης που θα απλώνονται παντού, από τα σωφρονιστικά καταστήματα μέχρι τις οργανώσεις φιλάθλων», όπως είπε ο Μητσοτάκης, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά παρακολουθήσεις μέχρι και στις αθλητικές κερκίδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ