Τρίτη 21 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Απεργία αύριο ενάντια στα σχέδια για νέα κέντρα - φυλακές για τους ξεριζωμένους

Συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Σαπφούς

INTIME NEWS

Την κήρυξη 24ωρης παλλεσβιακής απεργίας αύριο Τετάρτη, με συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Σαπφούς, αποφάσισε η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για τη δημιουργία νέων κλειστών κέντρων για τους ξεριζωμένους (hot spots).

Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει πως «η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει την πολιτική εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών κάτω από άθλιες συνθήκες, ενώ την ίδια στιγμή παραμένει αδιάφορη για τα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι των νησιών από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού. Η αντίδραση του λεσβιακού λαού στα σχέδια της κυβέρνησης για νέα hot spots, είτε κλειστά είτε ανοιχτά, πρέπει να είναι αντίδραση που να χτυπάει στη ρίζα του προβλήματος και να προβάλλει τη μόνη ρεαλιστική λύση, που δεν είναι άλλη από το κλείσιμο των hot spots και τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών».

Και προσθέτει: «Απαιτούμε - διεκδικούμε: Να κλείσουν τώρα όλα τα hot spots, να μη δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο - φυλακή στο νησί, ούτε ανοιχτό ούτε κλειστό. Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα. Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας, και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους. Ολη η διαδικασία, καθώς και η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και Εκπαίδευση, να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ. Να καταργηθούν η Συμφωνία Ελλάδας - Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τούς εγκλωβίζει στα νησιά και στη χώρα. Να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού. Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των hot spots ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και Περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους».

Κινητοποίηση για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό πραγματοποιείται αύριο και στη Σάμο, στο Βαθύ (δίπλα στο ΚΤΕΛ) στις 11 π.μ., με το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Σάμου να καλούν όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό «παρών». Για τη διευκόλυνσή τους προς αυτό έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ. στον ιδιωτικό τομέα και από τις 11 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου στο Δημόσιο. Στην κινητοποίηση καλεί και το Συνδικάτο Οικοδόμων Καρλοβασίου.

Παράλληλα, με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την κίνηση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου να αρνηθεί να μιλήσουν στις συγκεντρώσεις των φορέων κατά των σύγχρονων φυλακών για τους ξεριζωμένους εκπρόσωποι μαζικών φορέων, πλην του αντιπεριφερειάρχη και των δημάρχων. Οπως αναφέρει, «με δεδομένες αυτές τις εξελίξεις τίθεται υπό αίρεση η συμμετοχή μας στη συγκέντρωση της Περιφέρειας, και επιφυλασσόμαστε για τις περαιτέρω ενέργειες. Η στάση εργασίας με το πλαίσιό μας ισχύει κανονικά, γιατί δεν χαρίζουμε σε κανέναν τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας έτσι όπως έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμής μας σε ευρεία κατεπείγουσα σύσκεψη την Τρίτη 21/1 (σ.σ. σήμερα) στις 10 π.μ. στον Οίκο Χίου Διδασκάλων, για να καθορίσουμε περαιτέρω τη στάση μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ