Παρασκευή 24 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ
Ξεκινά η δίκη δύο χρόνια μετά την καταστροφή

Ξεκινά σήμερα, δύο χρόνια μετά την πλημμύρα στη Μάνδρα, όπου έχασαν τη ζωή τους 24 άνθρωποι, η δίκη των κατηγορουμένων για σειρά παραλείψεων, που φαίνεται ότι συνδέονται με τα τραγικά αποτελέσματα σε ανθρώπινες ζωές και σε υλικές καταστροφές. Η δίκη θα γίνει στο Β΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο, αφού οι κατηγορούμενοι δικάζονται για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Στην υπόθεση κατηγορούμενοι είναι και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου και οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας και Μεγάρων. Επίσης, κατηγορούμενοι είναι οι δασάρχες Αιγάλεω και Μεγάρων καθώς και δύο υπάλληλοι των δύο δασαρχείων.

Οι κατηγορούμενοι καλούνται να λογοδοτήσουν για τα αδικήματα της πλημμύρας από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως τελεσθείσα κατά συρροή, σωματικές βλάβες από αμέλεια διά παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή και παράβαση καθήκοντος διά παραλείψεως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί, η εισαγγελέας που άσκησε την ποινική δίωξη καταλογίζει στους αρμοδίους ποινικές ευθύνες για έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας, έλλειψη έργων ορεινής υδρονομίας, πολεοδομικές παραβάσεις, έλλειψη αστυνόμευσης και συντήρησης ρεμάτων, έλλειψη διευθέτησης - οριοθέτησης ρεμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ