Τετάρτη 29 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ
Σύσκεψη των σωματείων για την αγωνιστική κλιμάκωση

Η συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα ήταν το θέμα της χτεσινής σύσκεψης που πραγματοποίησαν οι διοικήσεις των επιχειρησιακών σωματείων της ΛΑΡΚΟ και του κλαδικού Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, καθώς τα σωματεία καλούνται να ανταποκριθούν στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων όπως αυτές εκφράστηκαν με τη μαζική τους κάθοδο στην Αθήνα, αλλά και με το κλίμα που μετέφεραν πίσω στους χώρους δουλειάς.

Στη σύσκεψη εκτιμήθηκε ως πολύ θετική η μαζική κινητοποίηση του Σαββάτου, ενώ για τις αμέσως επόμενες μέρες προγραμματίζονται συσκέψεις, περιοδείες και Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, προκειμένου να καθορίσουν οι εργαζόμενοι το παραπέρα αγωνιστικό πρόγραμμα. Παράλληλα θα συνεχιστούν οι πολύμορφες πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών, των άλλων συνδικάτων και μαζικών φορέων.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση και η διορισμένη από αυτήν διοίκηση προωθούν την εκκαθάριση εν λειτουργία για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, αφού προηγηθεί ο τεμαχισμός της, χωρίς καμία διασφάλιση των εργαζομένων, ενώ η ΔΕΗ στο πλαίσιο του κυβερνητικού αντιλαϊκού σχεδιασμού έχει δώσει τελεσίγραφο ότι την 1η Φλεβάρη, δηλαδή σε τέσσερις μέρες, θα κατεβάσει το διακόπτη αφήνοντας τη ΛΑΡΚΟ χωρίς ρεύμα.

Οι εργαζόμενοι, με την πλατιά εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη που εκφράστηκε στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, βροντοφώναξαν «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ!» και απαιτούν: Κρατική χρηματοδότηση για να διασφαλιστούν η μέχρι σήμερα καθετοποιημένη επεξεργασία των νικελιούχων μεταλλευμάτων, η ενιαία λειτουργία μεταλλείων και εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, ο παραγωγικός της χαρακτήρας. Να εκσυγχρονιστεί η επιχείρηση και να αναπτυχθεί παραπέρα σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει, με την κατασκευή μονάδας ανοξείδωτου χάλυβα, γύρω από την οποία θα δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και όλων των θέσεων εργασίας, των εργασιακών δικαιωμάτων, μέσα από την υπογραφή ΣΣΕ, κατάργηση του «σκλαβοπάζαρου» των εργολαβιών και άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας και ασφάλειας στην εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ