Τετάρτη 29 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις από υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς

Πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας τους, με κεντρικά αιτήματα να μειωθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, να επεκταθεί το ανθυγιεινό επίδομα και να ενταχθούν στα ΒΑΕ όλοι όσοι εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο υπουργείο Εργασίας, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από συνδικαλιστές. Ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», κάλεσε σε αγωνιστική ετοιμότητα απέναντι στην ενιαία αντιλαϊκή επίθεση σε Ασφαλιστικό, Υγεία, Πρόνοια.

Ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Υγείας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι ηγεσίες και των δύο υπουργείων αρνήθηκαν με διάφορες προφάσεις συνάντηση με αντιπροσωπεία των υγειονομικών.

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών την Παρασκευή

Με αιχμή τα ζητήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης και του δικαιώματος στη μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προχωρούν την Παρασκευή 31/1 σε συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στο υπουργείο Εργασίας και το κέντρο της Αθήνας.

Η κινητοποίηση έρχεται μετά από τις συγκεντρώσεις στις 21/1 και 23/1 ενάντια στις διατάξεις που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση για τα πτυχία των κολεγίων και τον τριετή αποκλεισμό νεοδιόριστων και αναπληρωτών, με τα σωματεία να αναδεικνύουν τα αιτήματα για κάλυψη των μορφωτικών αναγκών με μόνιμους μαζικούς διορισμούς. Η κινητοποίηση εντάσσεται επίσης στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που συζήτησαν στη παναττική σύσκεψη στις 16/1 δεκάδες Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΛΜΕ και Επιτροπές Αγώνα Αναπληρωτών.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα και την κοινή μας δράση ενάντια στην ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης σε όλα τα επίπεδα», αναφέρει στο κάλεσμά του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη», σημειώνοντας πως οι πλειοψηφίες των ΔΣ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ απέρριψαν την πρόταση για κλιμάκωση με νέα απεργιακή κινητοποίηση. Και τονίζει: «Συνεχίζουμε. Δυναμώνουμε τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για δημόσια καθολική υποχρεωτική ασφάλιση, για εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών». Αντίστοιχα καλέσματα απευθύνουν και άλλα σωματεία εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ