Τετάρτη 29 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Καθημερινά σακατεύονται εργάτες

Μακραίνει ο κατάλογος των εργατικών «ατυχημάτων» και στον Βόλο. Την προηγούμενη βδομάδα 29χρονος μετανάστης εργάτης χτυπήθηκε από φορτηγό την ώρα που το φόρτωνε με κλαρκ, έξω από μεταφορική εταιρεία. Ο 29χρονος εργάτης εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Τη μετατροπή των χώρων δουλειάς σε «αρένες και παγίδες θανάτου» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας, λόγω των επαναλαμβανόμενων «ατυχημάτων». Αναδεικνύει τις τραγικές ελλείψεις σε μέτρα υγείας και ασφάλειας και τις ευθύνες κυβερνήσεων και εργοδοσίας «που έχουν μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε χώρους όπου ο εργαζόμενος παίζει την υγεία του και τη ζωή του κορόνα - γράμματα». Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς να μην κάνουν πίσω, μπροστά στην ανάγκη για το μεροκάματο, από τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας τους, ώστε να γυρίζουν στα σπίτια τους αρτιμελείς και ζωντανοί.

Στο μεταξύ, σοβαρά τραυματίστηκε εργαζόμενος χτες το μεσημέρι στη Χαλκίδα, ο οποίος κατά τη διάρκεια εργασιών κατεδάφισης κτιρίου καταπλακώθηκε από κολόνα. Μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χαλκίδας όπου και νοσηλεύεται.

Εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε και το μεσημέρι της Δευτέρας στο Ναύπλιο, όπου οικοδόμος σε έργο ανακατασκευής ξενοδοχειακής μονάδας έπεσε από σκαλωσιά. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο που μετέφερε τον εργάτη στο νοσοκομείο Ναυπλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ