Παρασκευή 31 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Αυξήθηκαν οι άνεργοι τον Γενάρη

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Κατά 200.000 αυξήθηκαν οι άνεργοι στη Γερμανία τον Γενάρη σε σχέση με τον Δεκέμβρη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ανέργων στα 2,426 εκατ., σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης (5,3%). Παρότι η αύξηση της ανεργίας τον μήνα Γενάρη θεωρείται «φυσιολογική», ιδιαίτερα φέτος έχει μειωθεί και η ζήτηση (επιχειρήσεων) για εργατικό δυναμικό.

«Η οικονομική αδυναμία συνεχίζει να αφήνει το σημάδι της στην αγορά εργασίας», δήλωσε ο Ντέτλεφ Σέλε, διευθύνων σύμβουλος της Υπηρεσίας. Ωστόσο, με μια ελαφριά ανάκαμψη της οικονομίας - ιδιαίτερα της βιομηχανίας - ο αριθμός των ανέργων θα μπορούσε να μειωθεί μεσοπρόθεσμα.

Κι ενώ ο αριθμός των ανέργων αυξάνεται, εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας παραμένουν κενές, εξαιτίας της έλλειψης εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού σε ορισμένους κλάδους, μια ακόμη συνέπεια και αντίφαση του καπιταλισμού, της έλλειψης κεντρικού σχεδιασμού στην οικονομία. Μάλιστα, η Υπηρεσία Απασχόλησης εξακολουθεί να επισημαίνει πως η έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων είναι αποφασιστικό φρένο για την ανάπτυξη της Γερμανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ