Τρίτη 4 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Κατηγορίες σε Ρώσους για την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροσκάφους

(Φωτ. αρχείου) από τα συντρίμμια του μαλαισιανού αεροσκάφους που κατέπεσε τον Ιούλη του 2014 στην Ανατολική Ουκρανία
(Φωτ. αρχείου) από τα συντρίμμια του μαλαισιανού αεροσκάφους που κατέπεσε τον Ιούλη του 2014 στην Ανατολική Ουκρανία
Η Εισαγγελία της Ολλανδίας απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία εναντίον τριών Ρώσων και ενός Ουκρανού για την υπόθεση της κατάρριψης του αεροσκάφους των «Malaysia Airlines» (Μαλαισιανών Αερογραμμών) που πραγματοποιούσε την πτήση ΜΗ17 Αμστερνταμ - Κουάλα Λουμπούρ και κατέπεσε στην Ανατολική Ουκρανία, μεταδίδει το πρακτορείο «TASS» επικαλούμενο την δικηγόρο του ενός εκ των κατηγορουμένων Ελένα Κούτινα. Το επιβατικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε στις 17 Ιούλη του 2014, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 298 επιβαίνοντες του αεροσκάφους οι οποίοι ήταν πολίτες από 10 διαφορετικές χώρες. Διαπιστώθηκε ότι χτυπήθηκε από πύραυλο ρωσικής κατασκευής χωρίς να έχει διαπιστωθεί σε ποιον ανήκε.

Η πρώτη ακροαματική διαδικασία έχει οριστεί για τις 9 Μάρτη του 2020, δήλωσε η ίδια.

Μεταξύ των υπόπτων που εμπλέκονται στην υπόθεση της κατάρριψης είναι τρεις Ρώσοι. Ο Ιγκρορ Γκίρκιν, γνωστός και με το ψευδώνυμο Στρελκόφ, ο Σεργκέι Ντουμπίνσκι και ο Ολεγκ Πουλάτοφ. Ο τέταρτος ύποπτος είναι ο Ουκρανός Λεονίντ Χάρτσενκο. Την υπεράσπιση του ενός εκ των κατηγορουμένων, και συγκεκριμένα του Ολεγκ Πουλάτοφ, θα αναλάβει ομάδα δύο Ολλανδών δικηγόρων και ενός Ρώσου. Και για τους τέσσερις έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Για τη διερεύνηση των αιτιών καταστροφής έχει συσταθεί η Κοινή Επιτροπή Ερευνας (JIT) στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι της Αυστραλίας, του Βελγίου, της Μαλαισίας, της Ολλανδίας και της Ουκρανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ