Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Συνάντηση κυβερνητικού κλιμακίου με FIFA

Μετά τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους της UEFA στη Νιόν, σειρά παίρνουν εκείνες με τους ανθρώπους της FIFA στη Γενεύη για το κυβερνητικό κλιμάκιο που βρίσκεται στην Ελβετία με επικεφαλής τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, για ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σκοπός του κυβερνητικού κλιμακίου είναι μέσα από τις επαφές με τους ανθρώπους των UEFA και FIFA να τεθούν οι βάσεις για την υπογραφή «μνημονίου συνεργασίας για την ανάταξη του ελληνικού ποδοσφαίρου», όπως προανήγγειλε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης ως «λύση» μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Να δώσουν έτσι σε UEFA και FIFA ακόμα πιο σημαντικό ρόλο στα του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς οι δύο ποδοσφαιρικές Συνομοσπονδίες εδώ και μια τριετία το έχουν θέσει υπό την αυστηρή τους επιτήρηση, απειλώντας ακόμα και με αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη - κάτι που βέβαια δεν αποδείχθηκε ικανό να αποτρέψει την περαιτέρω όξυνση των ανταγωνισμών, τα φαινόμενα βίας και τη γενικότερη σήψη του «προϊόντος».

Από τις μέχρι τώρα συναντήσεις του ελληνικού κλιμακίου φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» η άφιξη του προέδρου της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν στην Αθήνα, για συναντήσεις με τους ποδοσφαιρικούς φορείς και την κυβέρνηση. Στην κατάληξη των διεργασιών αναμένεται στην Αθήνα και ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, προκειμένου να γίνει η υπογραφή του μνημονίου. Αντίθετα, δεν φαίνεται να προχωρά ο σχεδιασμός για τη δημιουργία Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, καθώς αντίστοιχο μοντέλο είχε υιοθετηθεί και το 2016, χωρίς να φέρει κάποια πρόοδο ως προς την αντιμετώπιση προβλημάτων ή εξομάλυνση της κατάστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ