Τρίτη 11 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΘΡΙΑΣΙΟΥ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Καταγγελία για την υποστελέχωση

Την ίδια ώρα φουντώνουν οι καταγγελίες από σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία αναφοράς που έχει ορίσει το υπουργείο Υγείας, απαιτώντας την ενίσχυσή τους σε προσωπικό και κρατική χρηματοδότηση. Μέτα τις καταγγελίες των υγειονομικών στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και στο «Αττικόν», το ίδιο πρόβλημα επισημαίνεται και στο «Θριάσιο», αποκαλύπτοντας την εικόνα της δήθεν «θωράκισης» της χώρας που προβάλλει η κυβέρνηση.

Το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου σημειώνει ότι «για άλλη μια φορά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη κατάσταση, λόγω της επιλογής του νοσοκομείου μας ως κέντρου αναφοράς για τον κορονοϊό, χωρίς καμία ενίσχυση με προσωπικό και χρηματοδότηση». Μόνο στο «Θριάσιο» παραμένουν 34 κενές θέσεις ειδικευμένων και 82 θέσεις ειδικευόμενων γιατρών, 82 κενές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, 49 κενές θέσεις τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου.

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λειτουργούν μόνο τα 7 από τα 8 κρεβάτια, γιατί λείπουν τουλάχιστον 8 νοσηλευτές και 2 ειδικευμένοι γιατροί. Αντίστοιχες είναι οι ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού στη ΜΕΘ και τη ΜΑΦ του Κέντρου Εγκαυμάτων, ενώ και στις δύο ΜΕΘ δεν υπάρχει το αναγκαίο βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό (τραυματιοφορείς και βοηθοί θαλάμου). Παράλληλα υπάρχουν 12 κενές θέσεις χειριστών ιατρικών συσκευών και βοηθών εργαστηρίων, 6 κενές θέσεις τεχνολόγων ακτινολόγων και χειριστών εφαρμοστών.

«Είναι φανερό ότι με αυτές τις ελλείψεις σε προσωπικό είναι αδύνατο να εφαρμοστεί σοβαρό σχέδιο για τον κορονοϊό, ιδιαίτερα αν συμβεί μαζική έξαρση της νόσου. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εφαρμοζόμενης πολιτικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των δημόσιων μονάδων Υγείας από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ (...) Μόνο αγανάκτηση, λοιπόν, μας προκαλούν οι δηλώσεις ότι τα νοσοκομεία που έχουν οριστεί ως κέντρα αναφοράς, έχουν "επάρκεια σε προσωπικό και υλικά" και ότι "όλες οι υγειονομικές αρχές της χώρας βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα", σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων.

Αρνητικός για την παρουσία του νέου κορονοϊού είναι ο έλεγχος των δύο Ελλήνων πολιτών που επέστρεψαν στην Ελλάδα από την πόλη Γουχάν της επαρχίας Χουμπέι στην Κίνα. Η μεταφορά τους από την Κίνα έγινε αρχικά με ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο, μαζί με άλλους πολίτες της ΕΕ, μέχρι το Λονδίνο. Στη συνέχεια οι δύο Ελληνες μεταφέρθηκαν σε στρατιωτική αεροπορική βάση στη Ρώμη και από εκεί με ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος επέστρεψαν στην Αθήνα. Από την Κυριακή βρίσκονται στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου και θα παραμείνουν υπό παρακολούθηση της υγείας τους για 14 μέρες.

Λήξη συναγερμού σήμανε για το νέο ύποπτο κρούσμα που παρουσιάστηκε στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων βγήκαν αρνητικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ