Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΚΟΠΙΑ.-- Την αποπομπή της υπουργού Εργασίας Ρασέλα Μιζράχι ζήτησε χτες ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ολιβερ Σπάσοφσκι, μετά την επιμονή της να επανατοποθετήσει στο υπουργείο της πινακίδα στην οποία αναγράφεται το προηγούμενο όνομα της χώρας («Δημοκρατία της Μακεδονίας»). Ο Σπάσοφσκι επικαλέστηκε την τήρηση και προστασία του Συντάγματος της Βόρειας Μακεδονίας που άλλαξε μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Λιβανέζος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε χτες πως «διεθνείς δανειστές και εταίροι», μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Ρωσία, ο ΟΗΕ, η Γαλλία, η Σαουδική Αραβία κ.ά., ζήτησαν από τον νέο πρωθυπουργό Χασάν Ντιάμπ να δεσμευτεί πως θα κάνει «σημαντικές μεταρρυθμίσεις», ώστε να τερματίσει γρήγορα η διαρκώς εντεινόμενη καπιταλιστική κρίση, και θα αντιστραφεί η κατάσταση «ώστε να ορθοποδήσει» και πάλι η χώρα, για το καλό όχι του λαού αλλά της ντόπιας αστικής τάξης που διαχειρίζεται την εξουσία.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η βρετανική ρυθμιστική αρχή Ψηφιακών ΜΜΕ, «Ofcom», ανακοίνωσε πως θα καταστήσει τις εταιρείες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, όπως το «Facebook» και το «Twitter», υπεύθυνες για επιζήμια περιεχόμενα στις πλατφόρμες τους.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Για πρώτη φορά μετά από περίπου τρεις δεκαετίες συναντήθηκαν χτες ο Πρόεδρος της Σομαλίας Μοχάμεντ Αμπντουλαχί Μοχάμεντ με τον Πρόεδρο της αποσχισθείσας (το 1991) Σομαλιλάνδης Μους Μπίχι Αμπντι με τη μεσολάβηση της Αιθιοπίας. Η Σομαλία θεωρεί τη Σομαλιλάνδη τμήμα της επικράτειάς της παρά τη μονομερή κήρυξη ανεξαρτησίας της τελευταίας το 1991.

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.-- Δύο παγιδευμένες επιστολές εξερράγησαν χτες στην Ολλανδία, η μία σε γραφείο διεκπεραίωσης αλληλογραφίας της τράπεζας «ABN Amro» στην πρωτεύουσα και η άλλη σε γραφείο αλληλογραφίας του ιαπωνικού ομίλου ηλεκτρονικών «Ricoh». Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί και διεξάγεται έρευνα για το αν οι εκρήξεις συνδέονται με σειρά παγιδευμένων επιστολών που έχουν εντοπισθεί από τις αρχές Γενάρη στη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ