Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ
«Τρέχουν» τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα

Την «παρατεταμένη περίοδο» της αναιμικής μεγέθυνσης του ΑΕΠ στην Ευρωζώνη και συνολικά στην ΕΕ αναμένεται να επιβεβαιώσει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις «Χειμερινές Προβλέψεις 2020», που δημοσιοποιείται σήμερα, Πέμπτη. Η Κομισιόν αναμένεται να τοποθετήσει τον πήχη της ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία στην περιοχή του 2,4% - 2,5% για το 2020, με προϋπόθεση πάντα την ένταση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και την επόμενη περίοδο.

Στις 26 Φλεβάρη θα ακολουθήσουν οι νέες «συστάσεις» προς τα κράτη - μέλη, στο πλαίσιο του φετινού «Ευρωπαϊκού Εξαμήνου», συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής οικονομίας, που βέβαια θα έχει την «τιμητική» της και στην 5η έκθεση της «ενισχυμένης εποπτείας», ο κύκλος της οποίος ολοκληρώνεται με «θετικό» αντιλαϊκό πρόσημο, ενόψει του επόμενου κύκλου κλιμάκωσης (6η «αξιολόγηση») με αιχμή τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, τους μαζικούς πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία και το λεγόμενο νέο Πτωχευτικό Δίκαιο.

Διεργασίες στο Γιούρογκρουπ

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Δευτέρα (17/2) συνεδριάζει το Συμβούλιο Γιούρογκρουπ, στο περιθώριο του οποίου θα συνεχιστούν τα παζάρια αναφορικά με τα «αιτήματα» της ελληνικής κυβέρνησης (ύψος πλεονασμάτων κ.ά.) προκειμένου να βρεθεί πρόσθετος «δημοσιονομικός χώρος» για παρεμβάσεις στήριξης των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων.

Την ίδια ώρα, στην ατζέντα της προσεχούς συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης κυριαρχούν ζητήματα που αφορούν το φετινό «Ευρωπαϊκό Εξάμηνο» και την «εμβάθυνση» της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης (ΟΝΕ). Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν η έκθεση της Κομισιόν με τις συστάσεις για την Ευρωζώνη, η οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη, με βάση και την έκθεση με τις «Χειμερινές Προβλέψεις» που θα δημοσιοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη, και θα γίνει η παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Κομισιόν για την ΟΝΕ. Σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν, η ΕΕ πρέπει να ολοκληρώσει την ΟΝΕ, προκειμένου να διασφαλίσει ότι «όλα τα οικονομικά μέσα είναι έτοιμα και άμεσα διαθέσιμα στην περίπτωση που προκύψουν σημαντικοί δυσμενείς οικονομικοί κραδασμοί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ