Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Ζητά ανταλλάγματα στο Ντονμπάς μέσω ... Κριμαίας

ΜΟΣΧΑ - ΚΙΕΒΟ.--

Το πρόβλημα της λειψυδρίας στην Κριμαία, ως μοχλό πίεσης για «ανταλλάγματα» στην Ανατολική Ουκρανία, φέρεται να πρότεινε ο επικεφαλής του ουκρανικού κυβερνώντος κόμματος «Υπηρέτης του Λαού». Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Νταβίντ Αρακαμίγια πρότεινε τα αποθέματα νερού από τον ποταμό Δνείπερο να προωθηθούν στην Κριμαία - η οποία ενσωματώθηκε στη Ρωσία το 2014 - ζητώντας από τη Ρωσία να επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο των συνόρων στο Ντονμπάς.

Ο έλεγχος των συνόρων με τη Ρωσία στο Ντονμπάς αποτελεί σημαντικό θέμα αντιπαράθεσης στις διαπραγματεύσεις για τη «διευθέτηση» της σύγκρουσης στην Ανατολική Ουκρανία, με την Ουκρανία να αρνείται να προχωρήσει σε τοπικές εκλογές και σε αναγνώριση ειδικού καθεστώτος στο Ντονμπάς αν δεν εξασφαλίσει τον έλεγχο των συνόρων.

Ο Οργανισμός Υδάτινων Πόρων Ρωσίας σχεδιάζει να λύσει πλήρως το σοβαρό πρόβλημα της παροχής νερού στην Κριμαία έως το 2025. Ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου της Κριμαίας σχολίασε την παραπάνω τοποθέτηση λέγοντας πως «επιβεβαιώνει μόνο ότι οι ουκρανικές αρχές δεν κατανοούν πλήρως τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Ουκρανία». Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, απάντησε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για την Κριμαία, ενώ ενδεχόμενη υδροδότηση της Κριμαίας θα πρέπει να εξεταστεί μόνο υπό το πρίσμα επιχειρηματικής συνεργασίας Μόσχας - Κιέβου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ