Σάββατο 22 Φλεβάρη 2020 - Κυριακή 23 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τη Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη των δύο φοιτητών

Τη Δευτέρα 24 Φλεβάρη συνεχίζεται η δίκη του 22χρονου φοιτητή Ιατρικής Μιχάλη Κατρινάκη και του 25χρονου φοιτητή του ΕΜΠ Γιάννη Παχάκη, που σέρνονται σε δίκη μετά την επίθεση της αστυνομίας και την καταπάτηση του ασύλου στην ΑΣΟΟΕ στις 11 Νοέμβρη 2019. Οι δύο φοιτητές είχαν συλληφθεί και κακοποιηθεί από την αστυνομία. Θυμίζουμε πως συμμετείχαν στη διαμαρτυρία για το λοκ άουτ που επέβαλε η Πρυτανεία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η δίκη, που είχε πάρει αναβολή, ξεκίνησε την Παρασκευή 21 Φλεβάρη σε ένα κατάμεστο από φοιτητές ακροατήριο και με το δικαστήριο να κάνει δεκτό το αίτημα της συνεκδίκασης. Μάρτυρες κατηγορίας είναι 5 αστυνομικοί, ενώ παρόντες ήταν και 10 μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων, ανάμεσά τους και φοιτητές αυτόπτες μάρτυρες.

Η δίκη ξεκίνησε με τις καταθέσεις των δύο αστυνομικών (ο ένας υπηρετεί στα ΜΑΤ), Β. Πετσιώρη και Γ. Κιοσσέ. Το αβάσιμο των κατηγοριών και η μεθόδευσή τους αναδείχθηκαν και από τα όσα προσπάθησαν να προσάψουν στους φοιτητές ή να καταθέσουν μετέπειτα, χωρίς να υπάρχουν στη δικογραφία, αλλά και από το σημαντικό βίντεο και φωτογραφικό υλικό που κατατέθηκε στο δικαστήριο από τη μέρα εκείνη και προβλήθηκε. Αναδείχθηκε ότι κατά την σύλληψη ο αστυνομικός που φέρεται ως...θύμα χτύπησε με το ατομικό του πτυσσόμενο κλομπ - όχι το κλομπ της αστυνομίας, όπως ο ίδιος ανέφερε - τον Γ. Παχάκη γιατί ο φοιτητής του είπε «ελάτε»!

Στο δικαστήριο πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση από φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας, που απαίτησαν να αθωωθούν οι φοιτητές και τόνισαν πως «το κίνημα δεν τρομοκρατείται ούτε μπαίνει στο "γύψο". Το δόγμα "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης θα πάρει απάντηση μέσα από το δυνάμωμα των αγώνων για τις σύγχρονες ανάγκες μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ